SAD: 92-godišnjakinja ubila 72-godišnjeg sina jer ju je htio smjestiti u dom

88

Vlasti u Arizoni, u Sjedinjenim Američkim Državama, objavili su kako je 92-godišnjakinja ubila svog 72-godišnjeg sina jer ju je, navodno, htio smjestiti u dom.

Anna Mae Blessing je optužena za ubistvo prvog stepena, napad i otmicu.

Kako je objavljeno, Blessing je skrila pištolje u kućni ogrtač, a sina je upucala više puta.

Sa sinom u sobi je bila i njegova djevojka, koja je u izjavi policiji rekla kako je starica kazala kako je umorna od toga kako je sin tretira.

“Koliko sam shvatio, starica je ubistvo planirala nekoliko dana, a sve nakon što je saznala da je sin planira smjestiti u dom”, izjavio je za CNN Bryant Vanejas iz Marycopa policije.

Starica je, nakon što je ubila sina, pištolj uperila i u djevojku od sina, koja je napala staricu i uspjela joj iz ruke izbiti jedan pištolj. Starica je onda izvukla drugi, ali ju je žena ponovo uspjela razoružati. Anna Mae je zatim sjela na fotelju, gdje je sačekala policiju.

“U trenutku kad su je izvodili iz kuće, starica je rekla: ‘Ti si uzeo moj život, sad ja uzimam tvoj'”, saopćeno je iz Suda.

Anna Mae se kod sina i njegove djevojke doselila prije šest mjeseci, a jedan od pištolja čuvala je od 70-ih godina prošlog stoljeća, prenosi radiosarajevo.