Salić: Tražim smjenu Veska Drljače, on je najodgovorniji za stanje u Zavodu Pazarić

60
Salić je rekao da traži smjenu ministra rada i socijalne politike FBiH Veska Drljače koji je najodgovorniji za stanje u Zavodu Pazarić. Istakao je da je Drljača jednom došao u Zavod Pazarić i ispričao im klasične laže.

“Natjerao me da šutim na sjednici Vlade FBiH. Na nisam progovorio na sjednici Parlamenta FBiH kriminal bi bio sakriven”, kazao je Salić.

Istakao je da je iz medijskih izvještaja upućen da je Drljač iz sredstava Zavoda Pazarić “napravljeno kupatilo” i da je “takav ministar sramota za naš narod”.

Posebno je ukazao na skrivanje i neplaćanje poreza navodeći da je ministar Drljača morao biti upoznat sa svim jer je on resorni ministar.

On je rekao da je Drljača postavljao članove Upravnog odbora Zavoda Pazarić koji su u ranijem mandatu počinili kriminal, koji danas smjenjuju njega otkrivajući da je jedan od Drljačinih članova Upravnog odbora Zavoda Pazarić dolazio u alkoholiziranom stanju.
“Drljačino ministarstvo ima najveće ovlasti. Ostanite uz djecu i uposlenike. Najveći kriminal je napravljen za vrijeme mandata Veska Drljača to jeste u protekle četiri godine”, rekao je Salić.

Salić je kazao da mu je smjenom zabranjeno da sutra govori na sjednici Parlamenta FBiH i da bi Upravni odbora Zavoda Pazarić već danas trebao postaviti novog vršitelja dužnosti direktora, ali da to neće učiniti jer žele da njegovo ime provlače po Vladi FBiH.