Saobraćajna nesreća u Sarajevu, uhapšen državljanin Turske

53
Foto: N1

U Sarajevu se jučer dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

U saraejvskoj općini Stari Grad jučer se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač automobilom udario pješakinju inicijala T. F. (1935). Za volanom automobila marke Ford bio je U. O. iz turskog grada Bursa.

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi pješakinja je zadobila teške tjelesne, povrede a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju. Vozač U.O. je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navode iz MUP-a.

O nesreći je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja, prenosi N1.