Sarajevo, novogodišnji centar regije: Hari Varešanović priredio spektakl

69
Foto: Faktor

Sarajevo je i noćas potvrdilo epitet novogodišnjeg centra regije i jedne od napoželjnijih destinacija u Evropi! Deseci hiljada građana Sarajeva, ali i mnogobrojnih turista koji su došli iz raznih krajeva svijeta, a najviše iz regije, dočekali su Novu godinu uz nezaboravni koncert Harija Varešanovića.

Pravi muzičko scenski-scenski spektakl na stageu ispred Vječne vatre otvorili su Dizzy Dee i Eldin Huseinbegović koji su zagrijali atmosferu pred nastup zvijezde večeri. Raspoloženi posjetioci su ovacijama i aplauzom dočekali Harija, a već s prvom pjesmom jasno je bilo da će to biti sjajna večer i nezaboravan provod.

Svi nazočni veselo i oduševljeno su pjevali uglas i plesali uz poznate Harijeve hitove: “Sarajevo”, “Strah me da te volim”, “Ne lomi me”, “Svi moji drumovi”, “Kao domine”, “Sarajevska furka”, “Poletjela golubica”, “Ja imam te, a ko da nemam te”, “Ruzmarin”, “Lejla”…

Nevjerojatna snaga emocija, pozitivne atmosfere, kulminirala je fantastičnim višeminutnim vatrometom tačno u ponoć, nakon čega se okupljenoj masi obratio gradonačenik Abdulah Skaka. Sarajlije su u Novu godinu ušle s pjesmom “Prsten i zlatni lanac”.

Foto: Faktor

– Drage Sarajke, drage Sarajlije, dragi gosti, dobro došli u centar regije. Živi, zdravi i pametni bili. Sretna Nova 2019. godina! – poručio je Skaka.

Grad Sarajevo se zajedno s partnerima: Kantonom Sarajevo, četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, te Turističkom zajednicom KS, pobrinuo da ispuni očekivanja. Grad Sarajevo je još jednom potvrdio ulogu dobrog domaćina i organizatora javnog dočeka Nove godine na otvorenom!

Trodnevni novogodišnji program “Sarajevo, novogodišnji centar regije”  nastavlja se 1. januara 2019. godine, kada će ispred Vječne vatre nastupiti pop-rock bend Bombaj štampa koji predvodi Branko Đurić Đuro, objavio je Faktor.