Sarajevo: Ukop ubijenih policajaca u ponedjeljak

48

Ukop ubijenih policajac Davora Vujinovića i Adisa Šehovića obaviće se u ponedjeljak, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Mirza Hadžiabdić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Sahrana Vujinovića održaće se na sarajevskom groblju Sveti Josip u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na na mezarju Buća Potok u 14.30 sati.

Hadžiabdić je kazao da će isti dan održati i komemoracija povodom tragične smrti njihove dvojice kolega, ali da će mjesto i termin biti naknadno poznati.

Adem Zolj, premijer Kantona Sarajevo jučer je najavio da će na dan ukopa ubijenih policajac navjerovatnije biti proglašen dan žalosti na području Kantona Sarajevo.

U pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru, u petak, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

U oružanom napadu Šehović je ubijen na licu mjestu, dok je Vujinović sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo, gdje su mu se borili za život. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za njegov, nažalost, on je preminuo u petak u poslijepodnevnim satima.

Vezani članci

POZOVITE 17006 Taši nedostaje još 24.000 KM da ... Za malu Tamaru do ovog momenta prikupili smo oko 30.000 KM, a potrebno je oko 54.000 KM. Broj 17006 aktivan je za malu Tašu do kraja mjeseca pa ćemo z...
Efendić i Imamović o jačanju uloge lokalne samoupr... Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje se sastao sa načelnikom Semirom Efendićem. Tom prilikom razgova...
Nevidljivi federalni ministar zdravstva: Vjekoslav... Znate li ko je Vjekoslav Mandić? To je Federalni ministar zdravstva kojeg u 4 godine mandata gotovo da nije bilo u javnosti. Uprkos činjenici da je Ur...
Prvi Dodikov susret sa novim ambasadorom SAD: Nels... Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson predao je akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosn...