Sarajevska poduzetnica priprema pomagala za odrasle s mentalnim oboljenjima

16

Fondacija 787 u saradnji s Britanskom ambasadom u BiH realizira višemjesečni program specijalne podrške bh. poduzetnicama čiji su biznisi pretrpjeli negativne utjecaje krize uzrokovane koronavirusom.

Ovaj značajan projekt prepoznao je i britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field, kao i rad sarajevske poduzetnice Mirjane Fajković koja stoji iza bh. brenda “Zilla The Momzilla”. Riječ je o brendu koji na bh. tržište donosi originalne ručno rađene edukativne prostirke i igračke za djecu.

“Kako je i sam ambasador prepoznatljiv po svojoj konstantnoj i nesebičnoj podršci našim sugrađanima, veliko nam je zadovoljstvo što baš s Britanskom ambasadom u BiH promovišemo rad i nevjerovatne napore ovih žena”, kazali su iz Fondacije 787.

U okviru ovog programa Fondacija podržava rad više od deset poduzetnica (stručna i finansijska pomoć za oporavak i razvoj njihovih malih biznisa), a cilj im je da se za njih i njihov rad što više čuje, kako bi povećale svoje prihode i nastavile svoj doprinos zajednici.

Jedna od takvih uspješnih poduzetnica čiji je rad podržao Field jeste upravo Mirjana Fajković.

“‘Zilla The Momzilla’ je bh. brend koji na bh. tržište donosi originalne ručno rađene edukativne prostirke i igračke za djecu. Zilla igračke razvijaju motoričke sposobnosti djece različitih uzrast, te na zabavan način stimulišu njihovu kreativnost i razvoj. Svaka igračka iz Zilla radionice je dizajnirana i osmišljena s posebnom pažnjom, prilagođena je i najmlađem uzrastu, a nekoliko Zilla igračaka je svoj put pronašlo i do škola i edukativnih institucija koje su prepoznale njihov značaj u razvoju djece te odlučile da upravo Zilla igračke trebaju biti stalni dio njihovih edukativnih sadržaja za djecu”, pojasnila je Fajković.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je u nastajanju još jedna sjajna aktivnost i širenje u okviru Mirjaninog poslovanja. Naime, riječ je o izradi specijalnih pomagala za odrasle s mentalnim oboljenjima i poteškoćama, kao što su demencija i Alzheimerova bolest, što dodatno doprinosi vrijednosti i pozitivnom utjecaju njenog malog biznisa.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo imati priliku predstaviti svoj rad nekome poput ambasadora Fielda koji tako predano podržava poduzetništvo u našoj zemlji. Oduševile su me sjajne reakcije tima Britanske ambasade u BiH, koji u saradnji sa sjajnom ekipom iz Fondacije 787 podržava naš mali biznis i istinski nas inspirišu i motivišu u našim prvim poslovnim koracima. Izuzetno smo zahvalni na ovoj prilici, ukazanom povjerenju, ali i prepoznavanju vrijednosti u onome što kreiramo”, kazala je Fajković.