Sarajlije na ulicama: Muriz Memić poručio da ujutro ide u Banja Luku pružiti podršku bratu Davoru

90

Neformalna grupa građana Sarajeva organizovala je mirno okupljanje građana kako bi podržali roditelje ubijenog Davida Dragičevića, Davora Dragičevića i Suzanu Radanović. Na mjestu događaj prisutno je oko 500 građana.

Protest ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu najavljen je od 19 sati, a građani su se već u 18:30 počeli skupljati u jednom od najprometnijih dijelova glavnog grada. Protestom se želi iskazati podrška Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović.

I ljudski je i moralno pružiti podršku Davoru Dragičeviću, poručio je iz Sarajeva Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića koji je potvrdio da će ujutro krenuti u Banja Luku.

“Moram bratu Davoru pružiti podršku. Vidite kako je u BiH tražiti pravdu za dijete. Vidite šta su u stanju uraditi da ne dođete to istine”, poručio je Memić u razgovoru za N1.

“Davoru i Suzani danas, sutra svima nama. Dužnost je da damo podršku, da večeras budemo ovdje i pružimo podršku iz Sarajeva. Moraju građani da shvate da nije tragedija samo ako se njima dogodi”, dodala je Arijana Memić, sestra Dženana Memića.

Muriz Memić je kazao hvala svima koji se od 19:00 sati odazovu protestu u Sarajevu u znak podrške Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović, roditeljima ubijenog Davida Dragičevića.

Njihova poruka je da protesti budu mirni i dostojanstveni – i da je protest jedini način da natjeraju institucije da rade svoj posao.

Vezani članci

Mehmedović: Čovićeva “opsjednutost vlašću... Dragan Čović je sastanak HNS-a održao u Uredu člana Predsjedništva BiH koji je brže - bolje preimenovao u Ured HNS-a i ta činjenica sama govori ko j...
Komšić u Ljubljani: BiH će uvijek opstati, uvijek ... Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić održao je u organizaciji IFIMES-a predavanje u Ljubljani na temu "Proces EU i NATO integracija u...
Ubistvo sarajevskih policajaca: Šta je MUP KS odgo... Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je odgovorilo na upit Bibije Kerle, zastupnice Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo, o is...
Ivo Komšić: Ne smiju nas iznenaditi kao što su nas... Više nevladinih organizacija iz BiH sačinilo je Memorandum o razumijevanju građanske javnosti i državotvorne političke volje BiH. Tekst namjeravaju po...