Sastanak u petak: Tužiteljica Tadić primit će Muriza Memića i advokata Ifeta Ferageta

43

 V.d. glavne tužiteljice Gordana Tadić u petak 13. jula primit će oca ubijenog mladića Dženana Memića i njegovog advokata Ifeta Ferageta, piše agencija Patria.

Advokat Feraget je za Patriju potvrdio da će tokom sastanka upoznati tužiteljicu Tadić sa svim nepravilnostima u slučaju Dženan Memić odnosno postupanja Tužilaštva KS na čelu sa glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić.

Memić i Feraget ranije su upoznali članove Visokog sudskog i tužilačkog vijeća sa svim saznanjima i greškama Tužilaštva KS. Jedan od zaključaka VSTV-a je bio i zahtjev za ubrzanje postupka, a shodno tome 12. jula bit će održano ročište na kojem će biti iznesene završne riječi Tužilaštva KS, advokata oštećenog i advokata odbrane Ljube i Bekrije Seferovića Rusmira Karkina. Seferovićima se sudi za saobraćajnu nesreću i spriječavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića. Presuda se očekuje do 9. avgusta kada Ljubo Seferović mora biti pušten iz pritvora.

Otac mladića od početka tvrdi da je njegov sin ubijen te je tražio da istragu preuzme Državno tužilaštvo i druge policijske agencije. Jedan od njegovih zahtjeva je bila i smjena tužiteljice Burzić. Skupština KS nije usvojila Izvještaj o radu Tužilaštva KS za 2017. godinu.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija odgovorio je ranije Memiću na njegovo pismo navodeći da je “glavni disciplinski tužilac jedini nadležan da na osnovu informacija koje je Memić sa advokatom Feragetom prezentirao na sastanku, kao i drugih relevantnih informacija, istraži moguće nezakonitosti u radu na ovom predmetu.”

Memić smatra da je suđenje za saobraćajnu nesreću, a u kojoj je prema tvrdnji Tužilaštva KS stradao Memić, farsa koja traje više od dvije godine. On je također zatražio okončanje ovog postupka, te novu istragu koja će otkriti pravu istinu o smrti Dženana Memića.

Vezani članci

MOSTAR Prijava protiv gradonačelnika Bešlića i sa... Aktivisti mreže nevladinih organizacija Naše društvo podnijeli su krivične prijave protiv gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, načelnika Odjela za fi...
Priča o Redži Hamziću, poštenjačini iz Goražda sa ... Priča Redža Hamzića, koji je za dvadesetak godina prošao put od izbjeglice iz čajničkog sela Krstac do stanovnika elitnog sarajevskog naselja Poljine,...
Blazersi trijumfovali, Nurkić opet sjajan Portland Trail Blazersi su stigli do novog trijumfa, ukupno 28. Ovaj put pobijedili su New Orleans Pelicanse rezultatom 112:128. kada su postigli čak...
Nezavisni blok iz stranke izbacio Ahmetovića, Volo... Nezavisni blok održao je sjednicu Predsjedništva Stranke, Kluba osnivača i Velikog odbora stranke na kojem je odbacio sve pokušaje destabilizacije Nez...