Sat nakon obilježavanja “Dana bijelih traka” uklonjene bijele ruže: Nakon dva dana uputili izvinjenje

32

Samo sat nakon što je obilježen “Dan bijelih traka” na trgu Majora Zorana Karlice u centru Prijedora, radnici preduzeća Komunalne usluge izvršili su uklanjanje bijelih ruža s imenima ubijene djece.

A tek dva dana poslije, iz preduzeća Komunalne usluge poručuju da nije bilo nikakve naredbe prema njihovom preduzeću od Gradske uprave Prijedor u pogledu uklanjanja ruža s trga, kako su to neki naveli, niti je takva naredba postojala od Uprave preduzeća.

“Želimo da upoznamo javnost da neradnim danima imamo dežurne radnike koji održavaju centar grada, šetalište i ostale javne površine u gradu. Shodno tome, komunalni radnici su izvršili uklanjanje ruža sa trga po završetku obilježavanja ‘Dana bijelih traka’, kao što su do sada po završetku bilo kakvih drugih dešavanja na trgovima u našem gradu odmah izlazili u glavnu ulicu ili na šetalište, s ciljem da se prostori na kojima se održavaju određena dešavanja i manifestacije, čim prije urede i vrate u prvobitno stanje”, navode iz Komunalne usluge Prijedor.

Uputili su izvinjenje svim učesnicima na obilježavanju “Dana bijelih traka”, a posebno svim porodicama kojima su ubijena djeca, razumijevajući njihovu patnju i bol.

“Još jednom ističemo da nije bilo nikakve namjere da se učini nešto neprimjereno, a posebno da nije bilo naredbe da se izvrši uklanjanje bijelih ruža sa trga odmah po završetku obilježavanja”, dodali su.

Izvor: Klix.ba/ Index.ba