Saudin Sivro: Aktuelna vlast prekršila ono što je obećala, da će najbolji kadar zadržavati bez obzira na to da li je politički aktivan ili nije

333
Upravni odbor JU Djeca Sarajeva smijenio je Jasminu Čongo s mjesta v.d. direktorice ove ustanove a za novu direktoricu postavljena je Amela Buljubašić, potvrdio nam je predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH Saudin Sivro. 
“Prošla Vlada KS nije prošla konkursnu proceduru i taj konkurs po kojem je Jasmina Čonogo izabrana za direktora nikada nije završen. Ova Vlada je na osnovu izjašnjavanja kroz zapisnik prethodnog saziva donijela zaključke da se imenuje novi v. d. direktor i da se razriješi Jasmina Čongo. To se desilo na način da je Upravni odbor JU Djeca Sarajeva tražio saglasnost ministrice Zinete Bogunić. Nakon toga je Amela Buljubašić imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice ove ustanove, a Jasmina Čongo je raspoređena na svoje radno mjesto. Ona trenutno obavlja poslove pedagoga JU Djeca Sarajeva”, kazao je Saudin Sivro.

 

Napomenuo je da je Jasmina Čongo na ovoj funkciji ostvarila izuzetne rezultate te da je aktuelna vlast prekršila ono što je obećala, da će najbolji kadar zadržavati bez obzira na to da li je politički aktivan ili nije. Dodao je i da Čongo nema namjeru da se ponovo kandidira za direktoricu ove ustanove.

Posjećamo, nakon dugogodišnjih problema u radu JU Djeca Sarajeva za v.d direktorice 2015. godine imenovana  je Jasmina Čongo kao pedagog iz ove ustanove, koja nije član nijedne stranke.
U svom radu Čongo je ostvarila značajne rezultate i uspjela uvesti red u ovoj ustanovi.
Upravo kadrove kao što je Jasmina Čongo, vladajuća šestorka je najavljivala u svojoj predizbornoj kampanji.
Nažalost od svega toga ostalo je samo mrtvo slovo na papiru, a njihova  djela pokazala su da za stručne kadrove ipak nema mjesta, pa ni tamo gdje su najpotrebniji, a to je rad sa djecom.
(Index.ba)