SDP i LDS potpisali sporazum o podršci Denisu Bećiroviću za člana Predsjedništva BiH

36

 Predsjednici SDP-a Nermin Nikšić i LDS-a Haris Redžić potpisali su sporazum o podršci kandidatu SDP-a za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kazao je na današnjoj konferenciji za medije kako je podrška LDS-a Denisu Bećiroviću, ali i drugih političkih subjekata koji su u prethodnom periodu pružili podršku Bećiroviću, samo potvrda da su u ovoj partiji napravili dobar izbor kandidata.

Istog mišljenja je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji je uvjeren u izbornu pobjedu Bećirovića.

– LDS je odlučio dati podršku našem kandidatu i vjerujem kako će 7. oktobra zajedno s nama slaviti i kako će biti sretni što su izabrali pravu opciju kojoj treba dati podršku – istakao je Nikšić.

Prvi čovjek liberala Haris Redžić smatra kako je njegova stranka napravila dobar izbor.

– Denis Bećirović je bio odličan i kao učenik i kao student. Kao političar nikada se nije svrstao ni uz jednu kriminalnu grupu ili pojedinca. Uvijek je birao interese države i društva isprd svojih ličnih, te zbog toga nije bilo nikakve dileme da zaslužuje našu podršku – poručio je Redžić.

Redžić je dodao kako je Bećirović svojim političkim djelovanjem više učinio za razvoj građanske BiH nego mnoge političke stranke.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović zahvalio se liberalima na podršci, ali i drugim organizacijama i pojedincima koji su mu dali podršku ili se spremaju da to urade u narednom periodu.

Bećirović se osvrnuo i na medijske napade od strane brojnih medija bliskih strankama u vlasti.

– Jutros sam imao priliku pogledati medijsku analizu praćenja kandidata za člana Predsjedništva. Analiza pokazuje da je 95 posto medijskih napada okrenuto prema meni, dok se pet posto odnosi na sve ostale kandidate opozicije zajedno. To dosta pokazuje – istakao je Bećirović.

Vezani članci

Danas Dan žalosti u USK: Posljednji oproštaj od Ah... Kantonalna vlada proglasila je danas Danom žalosti na području Unsko-sanskog kantona. Danas će ispred džamije Brezova kosa u Cazinu biti obavljena dž...
Der Standard: Čović odgađa formiranje vlasti, Zagr... Deklaraciju o pravima Hrvata u BiH, koju je Hrvatski Sabor usvojio u petak, političko Sarajevo je doživjelo kao još jedan napad susjedne zemlje na BiH...
BIHAMK Zbog niskih temperatura kolovozi mjestimičn... Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planins...
Vremenska prognoza za danas Jutros je u Hercegovini vedro, a u Bosni pretežno oblačno. Ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne pada slab snijeg. Temperature zraka u 07 sati (°C...