SDP: Za SNSD i HDZ izborna krađa je na prvom mjestu

17

SNSD i HDZ, sa svojim satelitima iz DNS-a i HSS-a, jučer su odbili da Dom naroda Parlamenta BiH usvoji izmjene Izbornog zakona, koje se tiču transparentnijeg i poštenijeg izbornog procesa, uvođenjem novih tehnologija u ovaj proces, saopšteno je iz SDP BiH.

Time su ponovo potvrdili da je za njih izborna krađa na prvom mjestu i da je to njihov Plan A i Plan B, te da su transparentnost i pošteni izborni proces samo nepotrebna kočnica u njihovom nedemokratskom načinu dolaska na vlast.

Još jednom su se građani imali priliku uvjeriti u srednjovjekovni pogled na svijet osovine Dodik-Čović, koji se spremaju da kidnapuju volju glasača, odbijajući tehnologiju za nadzor koja bi, konačno, omogućila da izborna volja bude u rukama glasača, a ne brojača.

U tome imaju indirektnu podršku SDA, koja se ogleda u tome što je Vijeće ministara BiH, na čelu sa Denisom Zvizdićem, dalo negativno mišljenje o izmjenama ovog Zakona, čime on očigledno više radi za interes svoje stranke i njenih koalicionih partnera, a ne građana.

Pozivamo još jednom ove stranke da ne rade u svoju korist, nego u korist građana, kojima moraju omogućiti da svojim demokratskim izborom odluče ko ih želi predstavljati u institucijama.

Socijaldemokratska partija BiH će i dalje nastaviti da se bori za transparentnost izbornog procesa i biti dio Koalicije za fer i poštene izbore, te još žešće insistirati na uvođenju novih tehnologija u izborni proces, koristeći sva demokratska sredstva i mehanizme, stoji na kraju saopštenja SDP-a.

(Index.ba)

Vezani članci

Iz mostarskog HDZ-a tvrde: Mektić je nelegalno smj... ''Hajka na ravnatelja policije MUP-a HNK-a Iliju Lasića je zapravo pokušaj da se skrene sa stvarnih problema i da javnost ne sazna kako je upravo mini...
Nikšićevo pismo članovima SDP-a uoči referenduma... Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić uputio je pismo članovima partije uoči unutarpartijskog referenduma o kandidatu za član...
Duraković: HDZ tretira izbjeglice iz Sirije kao Bo... Lider Pokreta “Odgovor” Ćamil Duraković upozorava da su Bošnjaci u entitetu RS sa strahom i zebnjom posmatrali događaje na Ivan Sedlu. Duraković poruč...
Pokret “Odgovor”: SNSD obećao podršku ... Pokret "Odgovor" upozorava da, prema njihovim saznanjima s terena, SNSD obećava saradnju i podršku takozvanim "probosanskim" strankama. Iz "Odgovora...