Sejfudin Tokić: U Sarajev o dolazi vjerni sljedbenik politike balkanskog kasapina, ratnog zločinca S. Miloševića

269
Sejfudin Tokić

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta povodom najavljene posjete Ivice Dačića ministra vanjskih poslova Srbije i njegovog dolaska u Sarajevo dao je sljedeću izjavu za javnost:

“Sutra (08.07.) u Sarajevo dolazi I. Dačić junoša i sljedbenik Miloševića, balkanskog kasapina čija je politika proizvela najveće zločine u Evropi poslije Hitlerovog nacističkog režima te u historiji nezapamčena stradanja Sarajeva i njegovih građana u najdužoj opsadi u svijetu poznatoj. Radi se o političaru koji skoro svakodnevno u stotinama svojih istupa je negirao genocid nad Bošnjacima i presude međunarodnih sudova uz istovremeno permanentno zalaganje za podjelu države BiH i uništenje bošnjačkog nacionalnog identiteta.

Dačić dolazi na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi i to je jedini razlog zbog kojeg Bošnjački pokret nije inicirao i organizovao demonstracije zbog dolaska ovog osvjedočenog neprijatelja države BiH i bošnjačkog naroda. Bošnjački pokret žweli upozoriti bh. zvaničnike i ukupnu javnost naše zemlje da je Dačić u proteklim godinama dao stotine izjava u kojima otvoreno negira teritorijalni integritet i suverenitet države BiH te postiče i poziva manji bh. entitet na secesiju te se nesporno radi o jednom od najvećih neprijatelja naše države i dušmanina našeg naroda.

Posjeta ovog političasara koji zastupa retrogradne političke stavove poražene krajem prošlog vijeka svjedoči da borba za afirmaciju suvereniteta i nezavisnosti države BiH i nacionalnog identiteta apsolutno većinskog bošnjačkog naroda u državi BiH još uvijek traje.”