Selfi slike čine vaš nos čak 30 puta većim

111

Snimanje tzv. selfija sa udaljenosti od 12 inča od lica čini da nos na slici izgleda 30 posto veći, tvrdi studija JAMA.

“Pacijenti, ljudi, čak i članovi moje porodice moraju biti svjesni toga da stvarni izgled nije prikazan na slikama”, rekao je za CNN doktor hirurg Boris Paskhover.

“Selfiji čine da vam nos izgleda širi i veći i kada nije, dok ljudi ipak više vole manje noseve”, rekao je on i dodao da nova generacija to sigurno ne zna.

“Ovakve fotografije brzo su postali simoboli našeg vremena, zahvaljujući popularnosti socijalnih mreža i sajtovima poput Facebook-a i Instagrama. Tokom prve godine postojanja, Google slike su updutovale više od 25 milijardi slika na naše servere”, rekao je viši predsjednik Google Photos-a  Anil Sabharwal.

“Da biste shvatili, na svijetu postoji oko osam milijarda ljudi. A najpopularnija plastična operacija je..selfi fenomen, koji može podstaći ljude na operaciju zbog fotografija koje iskrivljuju njihove osobine”, rekao je on.

Prema Američkoj akademiji hirurga, 55 posto operacija rade pacijenti kako bi poboljšali njihov izgled na fotografijama, u 2017. godine, a broj njih u 2016. godini bio je 42 posto.

Tokom prošle godine, broj kozmetičkih operacija je iznosio 17,5 miliona u SAD, a od toga na operacije nosa otpada 218,924 operacija.

Vezani članci

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesov...
Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju "Madame Tussauds" u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA). U središtu Taksima posje...
Od proljeća novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“: ... Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani m...
Turistička zajednica KS dobila još jednu u nizu na... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu Kantona Sarajevo na sajmu EMITT u Istanbulu, te osvojila još jednu u nizu nagra...