Šepić u Gračanici i Lukavcu: Vratit ćemo dostojanstvo našem čovjeku i poštovanje našoj državi

63

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić sa delegacijom boravio je jučer u posjeti Tuzlanskom kantonu, gdje su u Gračanici i Lukavcu održani predizborni skupovi.

Pored predsjednika Šepića, na skupu su se predstavili kandidati sa prostora TK, među njima nosilac liste za Parlament FBiH, ugledni biznismen Almir Šahinpašić, nosilac druge liste za Parlament FBiH Hasan Osmanović, Edin Ibrišević, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH i Admir Čavalić, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Oba skupa su bila ispunjena iskrenim emocijama i pozitivnom energijom. Vidjelo se to na licima prisutnih, podrška koja dolazi Nezavisnom bloku dolazi od srca i sa vjerom da možemo promijeniti ovu zemlju.

”Imao sam brojne pozive tokom moje poslovne karijere da se priključim strankama, ali nisam vidio tu iskru, tu nadu da neko može donijeti poštenu državu, sve dok se nije pojavio Nezavisni blok i predsjednik Senad Šepić. Nova politika, novi ljudi u politici i sposobnost umjesto podobnosti su pokretačka snaga ovog političkog projekta. Pored ovih sjajnih mladih ljudi, nas nekoliko, sa većim životnim i profesionalnim iskustvom, smo također na listama da pomognemo do izborne pobjede u koju ne sumnjamo! Osnovna poruka biračima je da prate šta namjeravamo uraditi da dođemo do poštene države, ni lijevim ni desnim, nego srednjim putem, po mjeri svih njenih građana. Pozivamo vas da izađete na izbore i svoj glas date onima koji su spremni da srcem i znanjem naprave BiH u kojoj će mladi ostajati!,” izjavio je Almir Šahinpašić.

”Ponosan sam na našu ekipu u Tuzlanskom kantonu i jedan od naših osnivača Admir Čavalić pravi je primjer spoja znanja, energije i želje da radimo, živimo i razvijamo Bosnu i Hercegovinu. Svi čovići, dodici, bakiri, radončići i njihovi privatni kandidati neće zaustaviti sposobne da konačno uzmu stvar u svoje ruke. Svi vidimo da su i lijevi i desni ovoj zemlji uzeli dostojanstvo i mi želimo vratiti institucije narodu i izgraditi poštenu državu koja će biti poštovana u regiji i svijetu. Što se tiče komšija i susjeda, neka ovu državu ostave na miru, tako će nam najviše pomoći. Znamo šta je Vučić radio po Bosni i Hercegovini devedesetih, znamo šta su mu namjere i zašto se zbog svojih interesa petlja u naše odnose, znamo da Grabar-Kitarović redovno svoju karijeru gradi na falsificiranju i prošlosti i sadašnjosti na račun Bošnjaka, ali ukoliko se mi uspravimo, odbacimo strah i loši politiku i izaberemo poštenu državu, i Vučić i Grabar-Kitarović, a i drugi, u Bosnu i Hercegovinu će gledati sa velikim poštovanjem. To je BiH u koju vjerujem, za koju se borim i za koju sam siguran da je zajedno od oktobra možemo izgraditi”, poručio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH.