Sestra holandske kraljice pronađena mrtva: Sumnja se na samoubistvo

38

Mlađa sestra holandske kraljice Máxime, Inés Zorreguieta, pronađena je u srijedu mrtva u svom stanu u Buenos Airesu u Argentini. Iako još ništa nije službeno potvrđeno, glasnogovornik holandske ambasade rekao je za list La Nacion kako vlasti „pretpostavljaju da se radi o samoubistvu“.

Inés Zorreguieta (33) je patila od depresije i mentalnih problema, navodi Daily Mail. Njeno tijelo uklonjeno je u četvrtak ujutro, obdukcija će se obaviti naknadno.

Kraljičina sestra radila je za holandske vlasti u Argentini kao službenica u Ministarstvu socijalne politike. Ines je bila kuma princezi Ariane, 11-godišnjoj kćeri kraljice Máxime.

Zbog ovog nemilog događaja kraljica je otkazala sve službene događaje i sastanke te planira što prije otputovati u rodnu Argentinu. Ove sedmice je prisustvovala festivalu u Holandiji, a iduće sedmice se trebala pridružiti mužu kralju Willemu-Alexanderu na proputovanju Estonijom, Litvom i Latvijom.

Holandski premijer rekao da je vijest „jako tužna i tragična“. Inés je bila najmlađa kći Jorgea Zorreguiete i njegove druge žene Maríje del Carmen Cerruti Carricart. Članovi porodice Zorreguieta već generacijama postaju političari, državnici ili plemići. Inés i kraljica Máxima imaju još dva brata i tri polusestre, piše radiosarajevo.

Kralj Willem-Alexander naslijedio je prijestolje nakon što je njegova majka u aprilu 2013. abdicirala. Tad je kraljica Máxima postala prva holandska kraljica rođena u Južnoj Americi.

Vezani članci

Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...
Osmorica Albanaca u Njemačkoj optuženi za krijumča... Protiv osmorice Albanaca u Njemačkoj podignuta je optužnica za krijumčarenje 1,8 tona kokaina, javlja Anadolu Agency (AA). Optužnicu je pripremilo tu...