Skaka i Hubijar potpisat će sporazum: Grad Sarajevo i Turistička zajednica KS zajednički finansiraju doček Nove godine:

58

Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva potpisat će sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu.

Doček Nove 2019.  biće obilježen koncertima klasične muzike te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra te 01. januara. Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona; Zagreb, Split, Dubrovnik, Ljubljana, Podgorica, Novi Pazar, Beograd I Skoplje. Biće to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajedno će djelovati i na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela grada Sarajeva.