Sarajevo “parada ponosa”, Srbija vojna vježba

80

Svako radi po zadatku, Dodik u Srbiji na vojnoj vježbi a u Sarajevu “parada ponosa”.

Vlada “republike Sarajevo” najveći uspjeh u dosadašnjem radu izdavanje potrebnih dozvola za održavanje “parade ponosa”. Član Predsjedništva iz reda srpskog naroda BiH Milorad Dodik prisustvovao vježbi Vojske Srbije kod Titela te se uvjerio da Srbi imaju stabilnu, dobro organizovanu i jaku vojsku.

“Drago mi je što sam mogao da se uvjerim u sposobnost, obučenost i opremljenost i sve ono što je veoma važno za osjećaj, koji svi mi Srbi imamo i volimo, a to je da imamo stabilnu i dobro organizovanu i jaku vojsku,” rekao je Dodik novinarima nakon vježbe.

On je rekao da je vojna vježba “Begej 2019” na privremenom poligonu Titel dokaz sposobnosti Vojske Srbije da brani teritoriju Srbije i srpski narod u svim uslovima, pa i na rijeci.

Dodik je zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao na privremenom poligonu “Titel” Združenoj taktičkoj vježbi Vojske Srbije sa bojevim gađanjem “Begej 2019”.

Na vježbi “Begej 2019” učestvovalo je više od 900 pripadnika Vojske Srbije iz Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Specijalne brigade.

Slike iz Sarajeva “parada ponosa”.

Ostaje nam da vidimo i čujemo vladu “republike Sarajevo” da li će biti zadovoljni sa realizacijom do sada svog najvećeg projekta.

Kako za sebe vole reći “najbolja vlada do sada”.