Snijeg urušio krovove na ambulantama, ispaštaju pacijenti

57

Krovovi na nekoliko zdravstvenih ambulanti u naseljenim mjestima na području općine Sanski Most oštećeni su usljed velikih količina snijega i leda, zbog čega su neki objekti trenutno potpuno neuslovni za rad.

Najteže stanje je u Fajtovcima i Starom Majdanu, gdje su se krovovi na ambulantama urušili, te je došlo do prokišnjavanja.

Prema riječima direktora Doma zdravlja u Sanskom Mostu Hajrudina Boškovića, ove ambulante u narednom periodu neće primati pacijente i za njihovu obnovu biće potrebna značajna novčana sredstva, pišu Nezavisne novine.

“Radi se o starim i dotrajalim objektima i težina snijega je učinila svoje. Nažalost, ispaštaće pacijenti, a moram istaći kako postoji veliki broj starijih i bolesnih osoba kojima je potrebna kontinuirana zdravstvena zaštita”, istakao je Bošković.

Inače, zbog  debelog snježnog pokrivača oštećeni su brojni poljoprivredni objekti na području sanske općine.

“Šteta je velika, imamo desetak prijavljenih slučajeva gdje su krovovi na štalama potpuno uništeni, dok je broj onih gdje je šteta nešto manja višestruko veći”, rekao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika Sanski Most Husein Selimović.

Dodaje kako je veliki broj staklenika i plastenika stradalih zbog snijega i leda te da je to za poljoprivrednike težak udarac budući da saniranje štete zahtijeva ulaganje dodatnih sredstava.

“Svi znamo u kakvoj su teškoj situaciji poljoprivredni proizvođači i zbog toga se nadamo pomoći kantonalnih i lokalnih vlasti”, istakao je Selimović.

Također, ovih dana se zbrajaju štete i na privatnim stambenim i drugim objektima i formirana je posebna općinska komisija koja ih popisuje.

Vezani članci

POZOVITE 17006 Taši nedostaje još 24.000 KM da ... Za malu Tamaru do ovog momenta prikupili smo oko 30.000 KM, a potrebno je oko 54.000 KM. Broj 17006 aktivan je za malu Tašu do kraja mjeseca pa ćemo z...
Efendić i Imamović o jačanju uloge lokalne samoupr... Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje se sastao sa načelnikom Semirom Efendićem. Tom prilikom razgova...
Nevidljivi federalni ministar zdravstva: Vjekoslav... Znate li ko je Vjekoslav Mandić? To je Federalni ministar zdravstva kojeg u 4 godine mandata gotovo da nije bilo u javnosti. Uprkos činjenici da je Ur...
Prvi Dodikov susret sa novim ambasadorom SAD: Nels... Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson predao je akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosn...