Sprema se prva “Straight Pride” na svijetu, maskota Brad Pitt

52

Amerikanci će u avgustu dobiti prvu paradu heteroseksualaca, “jer su potlačeni”. I to u Bostonu, poznatom kao jednom od najbezbJjednijih mjesta za LGBTQ populaciju

Događaj proslave heteroseksualnosti dogodiće se u jednom od najtolerantnijih američkih gradova prema LGBT populaciji. Za cilj ima da ismije politiku identiteta ljevice, istakao je organizator Mark Sahady na Faceebook-u.

“Za njih se sve vrti oko identiteta, i da li je neko žrtva ili tlačitelj. Ukoliko imate status žrtve, onda imate pravo da slavite sebe i očekujete da se oni na tlačiteljskoj strani priklone vašim osećanjima”, naveo je Mark Sahady.

Pripremljena je i zastava, a glumac Brad Pitt imenovan je za maskotu.

Iako su naišli na nekoliko prepreka, organizator parade Mark Sahadi najavio je na Faccebook-u da je nakon podnošenja žalbe zbog diskriminacije, grad Boston “shvatio da će izgubiti parnice” i dao je dozvolu za održavanje parade.

“Imaćemo zatvorenu ulicu za nas. Ovo je naša šansa da imamo patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo paradu heteroseksualaca”, napisao je Sahady.

Parada heteroseksualaca u Bostonu planirana je za 31. avgust ove godine. Ovim događajem, poručuju organizatori, slaviće se heteroseksualnost, ljubav prema suprotnom polu.

“Želimo toleranciju i želimo toleranciju za sve, ne samo za gej populaciju”, rekao je John Hugo, jedan od organizatora, za The Washington Post.

Kako LGBT akronim raste i kako su proteklih godina dodata slova “I” i “Q” za interseksualne i kvir (queer) osobe, organizatori bostonske parade žele da dodaju i slovo “S” za strejt, odnosno heteroseksualne osobe, dodaje Ugo.

On je najavio i da će glavni govornik biti veoma poznati homoseksuani konzervativac. Boston je dugo bio utočište LGMBQ zajednice. Država Massachusetts, u kojoj je smješten Boston, prva je država koja je legalizovala istopolne brakove 2004. godine. U Bostonu je sklopljen i prvi istopolni brak u SAD.