Srebrenica: Dvije dionice obnovljenog puta osigurale lakšu komunikaciju stanovništva

12

U MZ Sućeska, opština Srebrenica, danas su svečano otvorene dvije dionice puta Brda – Žutica i Bučinovići – Brda, javlja Anadolu Agency (AA).

Ukupna dužina dionica je 2.350 metara, a riječ je o projektu, koji je realiziran uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba, uz sufinanisranje opštine Srebrenica i građana.

Svečanosti otvaranja putnih dionica pristustvovali su predstavnici u lokalnoj vlasti Srebrenice, te potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić i federalni ministar raseljenih osoba Edin Ramić.

“Zadovoljstvo je nastavili ovaj projekat. Naš cilj je da Srebrenicu u potpunosti komunikacijski povežemo sa ostatkom Bosne i Heregovine. Ova komunikacija je strateška za područje Srebrenice. Ostalo je oko dva kilometra da u potpunosti završimo ovaj dio. Plan je da u toku naredne godine završimo taj dio puta. U ovom mandatu mi smo kao Ministarstvo raseljenih osoba FBiH ulagali svake godine više od milion maraka na područje Srebrenice, a ukupno u mandatu riječ je o iznosu šest miliona i 157 hiljada KM”, rekao je Ramić.

Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a, istakao je da je obaveza svih da pomognu izgradnju i obnovu povratničkih mjesta.

“Naša je obaveza da gradimo povratnička mjesta. Sistematski moramo rješavati probleme stanovništva u ovom kraju koji je izuzetno značajan”, rekao je Salkić.

Hamdija Husejinović, predsjednik MZ Sućeska, kazao je da je putna komunikacija Srebrenica – Brda – Žutica – Milići od izuzetnog značaja za cijelu opštinu Srebrenica.

“Ovaj put je žila kucavica mjesne zajednice Sućeska. Mi smo najveća mjesna zajednica, i ovaj put znači mnogo i cijeloj opštini. Mi smo najbliža mjesna zajednica prema Federaciji BiH i sa ovim putem mi dionicu prema Srebrenici kada se dolazi od Kladnja skraćujemo za 40 kilometara. Ostalo je još dva kilometra najteže dionice i nadamo se da će to u narednom periodu biti završeno”, rekao je Husejinović.

On je dodao da su se i građani uključili u prikupljanje sredstava kako bi se realizovao projekat asfaltiranja puta od Bučinovića do Brda.

“Sami građani su skupili više od 60 hiljada KM, a ostalo je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba. Put je u dužini od 1.400 metara i to mnogo znači ovom stanovništvu”, rekao je Husejinović.

Vezani članci

Kad te ponese pa misliš i dalje da si premijer: Ko... Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo kojim predsjedava predsjedavajući ovog zakonodavnog organa Elmedin Konaković donio je na sjednici održanoj 7. decem...
Počinje isplata dječijih dodataka i naknada za por... Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava da će danas početi isplata novembarskih novčanih nak...
Zloupotreba položaja: SIPA uhapsila pukovnika OS B... Po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, na području Sarajeva, lišili...
Bivši visoki predstavnik Lajčak: Izbor Komšića u s... Izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH u skladu je sa slovom, ali ne i duhom Daytonskog ustava jer je izabran glasovima nehrvatskog stanovni...