Stanje sigurnosti u Banja Luci je alarmantno

42
Samo prije dva dana, povodom podnošenja krivične prijave protiv nepoznatog počinioca, zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića, podsjetili smo vlasti Republike Srpske na pet nerješenih ubistava, koja su se dogodila u Republici Srpskoj u posljednje tri godine., saopšteno je iz NDP.

U saopštenju su navedena sljedeća ubistva:

– Milan Vujičić ubijen snajperom u Gradišci;

– Nebojša Čubrilović ubijen u sačekuši u Banja Luci;

– Čedo Đokić ubijen snajperom u Zvorniku;

– Senad Kobilić ubijen snajperom u Orahovi kod Gradiške;

– David Dragičević ubijen u Banja Luci

Nakon svega ovoga sinoć je u Banja Luci ubijena još jedna osoba u sačekuši i to lice inicijala D.O.

Ako tome dodamo i likvidaciju Rade Dojčinović, pod misterioznim okolnostima, u posljednje tri godine, likvidirano je, na mafijaški način, sedam osoba i izvršen jedan pokušaj ubistva.

Podsjećamo da su se sva, izuzev jednog u Zvorniku, od sedam ubistava i jednog pokušaja ubistva, u posljednje tri godine, desila na širem području Banjaluke.

Ovoliki broj ubistava i pokušaja ubistava , od kojih su svi završili bez hapšenja i procesuiranja ubica, potvrđuje da je nivo bezbjednosti, na širem području Banjaluke, na najnižem nivou u posljednjih 20 godina.

Upozoravamo da je za ovakvo stanje bezbjednosti najodgovorniji ministar i rukovodioci MUP-a Republike Srpske, Okružno tužilaštvo Banjaluka, kao i Specijalno tužilaštvo.

Ovaj broj nerazrješenih ubistava, u posljednje tri godine i sve češće likvidacije na ulicama Banjaluke, samo potvrđuju da je stanje opšte bezbjednosti u glavnom gradu Republike alarmantno.

U svakoj normalnoj zemlji, poslije ovoliko nerješenih ubistava, kompletno rukovodstvo policije podnijelo bi ostavku i još jednom pozivamo ministra Lukača da to odmah i učini.

Vezani članci

Bijedić: Damir Nikšić je sa 22 godine života u nap... Predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a, Enver Bijedić, našao se posljednjih dana između dijametralno suprotstavljenih zahtijeva partijske c...
Reis Kavazović: Ovo je istina o ukopu žrtava genoc... Nakon tvrdnji u nekim medijima o tome kako je „rukovodstvo IZ predlagalo da se žrtve Genocida ukopaju u Kladnju“ - svoje svjedočenje o tim događajima ...
Dodik: Zajedno smo napravili ram za sliku koju šal... Svečanom ceremonijom zatvoren 14. Europski omladinski olimpijski festival (EYOF). Za svečanosti zatvaranja prisustovali su i članovi Predsjedništva Bo...
Općina Novi Grad ove školske godine stipendira 496... Općina Novi Grad Sarajevo u školskoj 2018/2019. godini stipendirat će 496 učenika i studenata, a tim povodom u multimedijalnoj sali Općine upriličeno ...