Stopama Dodika i Čovića: Nermin Nikšić odbio poziv na svečani prijem povodom Dana nezavisnosti BiH

299

Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić odbio je poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine na svečani prijem povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji će se večeras održati u zgradi Predsjedništva BiH.

Portal Slobodna Bosna piše da izvor u Predsjedništvu BiH navodi da je Nikšiću od Predsjedništva upućen poziv na prijem. Međutim, po svemu sudeći, predsjednik SDP-a neće se pojaviti na svečanosti kojoj je domaćin njegov nekadašnji stranački kolega Željko Komšić, s kojim je na “ratnoj nozi”.

Zanimljivo je i to da SDP paralelno sa zvaničnim obilježavanjem Dana nezavisnosti u Predsjedništvu BiH, u Bugojnu organizira Svečanu akademiju, o čemu je javnost informirana putem zvaničnog Facebook profila ove stranke.

Svečanost u Bugojnu tempirana je tako da Nikšić ima alibi za nedolazak na svečanost u Predsjedništvu BiH kojoj je domaćin aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Osim Nikšića, izvjesno je da će prijem u Predsjedništvu BiH bojkotirati lider SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a Dragan Čović.