Sutra počinje 4. Coffee fest Sarajevo: 24 takmičara u borbi za sedam nagrada

332

Četvrti internacionalni festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme "Coffee fest Sarajevo&quot bit ‘e održan i ove godine 21. i 22. marta pod sloganom “Kafa, ti i ja” u prelijepom ambijentu sale My Face.

U okviru festivala, pored brojnih degustacija i radionica, bit će održan i Sarajevo Latte art Challenge– takmičenje u ukrašavanju šoljice latte kafe a koji već četvrtu godinu zaredom okuplja najboljebariste koji se takmiče za prestižne nagrade – tri u ukupnom poretku, tri na državnom nivou i specijalna nagrada partnera.

Nagradni fond su obezbijedile kompanije i brendovi: Bosch, Tesla, WatchLine, Aparthotel Vučko, umjetničke galerije Draupadi Art i Visual Identity.

Takmičari se takmiče u dvije kategorije – Latte Art i Latte Art mega.

Prva kategorija zahtjeva odtakmičara da izvuku jedan od tri osnovna motiva: srce, rosetu ili tulip i da to nacrtaju na šoljici.

Druga kategorija je kategorija gdje takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogusami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti.

Na takmičenju učestvuju 24 takmičara iz svih država regiona, a kuriozitet ove godine je i učešće takmičara iz Italije.

Inače, na četvrtom Coffee Fest Sarajevo predstavit će se do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova kao i kompanija iz naše zemlje i regiona za kafu i čajeve kao i kućne i profesionalne kafe aparate i automate.

Program festivala od ove godine proširio se i na čokoladni asortiman, tako da će obožavatelji pored najboljih kafa, čajeva, toplih čokolada uživati i u raznimokusima čokolade.

Festival po svom kvalitetu i interesovanju prelazi u jednu lijepu tradiciju i kao takav je već postao prepoznatljiv koncept stručnog i profesionalnog skupa proizvođača, distributera, ugostitelja i uživalaca kafe, toplih napitaka i čokolade.

Festival će biti otvoren u terminu od 12:00 sati do 19:00 sati, a ulaz je besplatan.

Vezani članci

MINHEN Stoltenberg o BiH: Spremni smo prihvatiti ... Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, prisustvovao je panelu u kojem su učestvovali njema...
Sutra prijevremeni izbori: Građani biraju devet na... Za sutra su zakazani prijevremeni izbori za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domalje...
Bijedić: Damir Nikšić je sa 22 godine života u nap... Predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a, Enver Bijedić, našao se posljednjih dana između dijametralno suprotstavljenih zahtijeva partijske c...
Reis Kavazović: Ovo je istina o ukopu žrtava genoc... Nakon tvrdnji u nekim medijima o tome kako je „rukovodstvo IZ predlagalo da se žrtve Genocida ukopaju u Kladnju“ - svoje svjedočenje o tim događajima ...