Sutra sjednica Mješovite ekonomske komisije za saradnju Crne Gore i Turske

9

Sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između crnogorske i Vlade Turske počeće sjutra u Podgorici, u cilju razmjene iskustava i unapređenja ekonomskih odnosa dvije države, javlja Anadolu Agency (AA).

Kopredsjedavajući dvodnevnom Komisijom su potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović i turski ministar sporta i omladine Mehmet Muharem Kasapoglu.

“Zasjedanja Komisije se održavaju u skladu sa Sporazumom o ekonomskoj saradnji između dvije vlade, za čije je sprovođenje Komisija i zadužena. Peto zasijedanje će biti prilika za razmjenu informacija i iskustava u oblastima koje su definisane kao prioritetne za saradnju Crne Gore i Turske, kao i unapređenje ekonomskih odnosa i definisanje projekata od zajedničkog interesa”, navodi se u saopštenju.

Iz Simovićevog kabineta je saopšteno da će Mješovita komisija za ekonomsku saradnju usvojiti Protokol sa sjednice, u kojem će biti usaglašene teme i konkretne aktivnosti u okviru trgovinske i ekonomske saradnje i praćenja realizacije Protokola.

“Ministarstva sporta i omladine dvije države će potpisati sporazum o saradnji”, dodaje se u saopštenju.

Ekspertski timovi dvije vlade će zasjedati sjutra, dok će plenarno zasjedanje Komisije biti održano u petak u hotelu “Hilton” u Podgorici.

Kasapoglu će tokom boravka u Crnoj Gori imati bilateralni susret sa potpredsjednikom Simovićem i ministrima i druge bilateralne susrete.