Sve razine vlasti FBiH ostvarile pozitivan finansijski rezultat od 395 miliona maraka

15

Za razdoblje januar – juli 2018. godine sve razine vlasti Federacije BiH ostvarile su pozitivan finansijski rezultat od 395 miliona maraka, navedeno je u konsolidiranom izvješću o izvršenju proračuna kojeg je danas razmatrala Vlada FBiH.

Izvješće je urađeno na temelju financijskih izvješća o izvršenju proračuna FBiH, kantona i općina Federacije BiH, te financijskih planova vanproračunskih fondova u FBiH (po deset kantonalnih službi za zapošljavanje i kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja, tri kantonalne direkcije za ceste, Fond MIO, Federalni zavod za zapošljavanje i Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH).

Posmatrano po razinama vlasti, ukupan pozitivan rezultat Proračuna FBiH iznosi 47,3 milijuna KM, kantona 137,7 miliona KM, općina 136,2 miliona KM i sektora socijalne zaštite (vanproračunski fondovi) 73,8 miliona KM.

Ukupni prihodi za prvih šest ovogodišnjih mjeseci iznose 4.438,3 miliona KM, što je za 284,3 miliona KM ili za 6,8 posto više u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, dok je ostvarenje u odnosu na plan 45,2 posto.

Ukupni rashodi iznosili su 3.672,3  miliona KM što je za 196,4  miliona KM ili za 5,6 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a ostvarenje u odnosu na plan je 40,8 posto.

Konsolidirani kapitalni transferi iznose 32 miliona KM i u odnosu na razdoblje januar – juli 2017. godine njihovo ostvarenje je više za 10.000.000 KM. Kapitalni transferi drugim razinama vlasti iznose 0,5 miliona KM, transferi pojedincima 2,6  miliona KM, neprofitnim organizacijama 12,9  miliona KM i javnim poduzećima 17,4 miliona KM.

Vezani članci

SASTANAK U BEOGRADU Dodik prenio Vučiću: Dogovoren... Konkretni radovi na autoputu Beograd - Sarajevo, na dijelu Kuzmin - Sremska Rača počet će u drugoj polovini juna, dogovorili su danas predsedavajući P...
Mevludin Orić preživio strijeljanja u Zvorniku: Ni... Mevludin Orić (49), rođen u selu Lehovići, opština Srebrenica, gdje je i živio prije rata, preživio je strijeljanje 14. jula 1995. godine na livadi u ...
Prijetio smrću imamu Nuhiću: Prijedorska policija ... Prijedorska policija u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Gacko, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, jučer je identifikovala ...
Presuda Karadžiću neće se prenositi uživo “i... Izricanje presude po žalbi Tužilaštva protiv Radovana Karadžića pred Međunarodnim rezidualnim Mehanizmom za krivične sudove u Hagu zakazano je za sutr...