Tanja Fajon, predsjednica Odbora za pridruživanje Srbije EU: Budućnost Zapadnog Balkana u EU

24

Zastupnica Evropskog parlamenta Tanja Fajon (S&D/SD) danas je izabrana kao predsedavajuća Delegacije parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU.

Zastupnica Evropskog parlamenta Tanja Fajon (S&D/SD) danas je izabrana kao predsedavajuća Delegacije parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, javlja Anadolu.

“Zadovoljstvo mi je i čast što sam dobila priliku da se što više posvetim integraciji i integraciji Srbije u Evropsku uniju. Možete biti sigurni da ću tokom ovog predsjedavanja dati sve od sebe da konsolidujem Srbiju na evropskoj mapi”, rekla je zastupnica Fajon, koja je u prethodnom mandatu intenzivno sarađivala sa Srbijom i drugim zemljama Zapadnog Balkana s ciljem njihovog priključenja EU.

Za Srbiju je važno da nastavi pozitivne reforme, jer je, kako je Tanja Fajon više puta naglasila, njena i budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

“Članstvo u evropskoj porodici cilj je Srbije. Moja je želja i posvećenost stvaranju opipljivih rezultata za naredni period, koji će nam biti od obostrane koristi. Radujem se novim izazovima jer sam uvjerena da zajedničkim radom možemo prebroditi prepreke i dokazati da je put reformi pravi put i da će doći do teškog i dugog pregovora”, rekla je Fajon.

Za potpredsjednike delegacije izabrani su Franci Bogovič i grčki član Petros Kokkalis.