Tokić-Biščević: Zašto se Sabina Ćudić nije oglasila u slučajevima Dupovac i Dizdarević?

160

Izjave i inicijative zastupnice NS u Federalnom parlamentu Sabine Ćudić o Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić su politikantske, i predstavljaju izraz licemjerne politike Naše stranke, kaže se u reakciji zastupnice u skupštini KS i potpredsjednice Glavnog odbora SDA Jasmine Tokić-Biščević.

Svi problemi u Zavodu Pazarić, kaže, moraju biti riješeni i Vlada FBiH je pokrenula aktivnosti provjere i utvrđivanja odgovornosti po tom pitanju.

“Što se tiče zastupnice Ćudić, prije nego što počne držati moralne i druge lekcije, neka najprije da nekoliko odgovora u vezi sa Zavodom Pazarić sa kojima ima veze politička opcija kojoj pripada. Zašto se, naprimjer, zastupnica Ćudić nije oglasila kada je Vlada KS, na čelu sa Edinom Fortom, nedavno za članicu UO Sarajevošuma imenovala Zarfu Dupovac, koja je pravosnažno pred sudom osuđena za pronevjeru novca u Zavodu Pazarić. Da li je to temelj za držanje zakonskih lekcija”, upitala je Tokić-Biščević.

Jednako kao i na zakonskom, kaže ona, Naša stranka ne stoji ništa bolje ni na moralnom planu.

“Prije samo nekoliko dana, objavljeno je da je sestra zastupnice Naše stranke Neire Dizdarević dobila posao, na očigledno naštimanom konkursu u KJKP Rad. Štaviše, kroz političke pritiske taj posao je faktički otet od majke djeteta sa cerebralnom paralizom. Ćudićeva poznata po tome da se upliće u sve, nije rekla ni riječ o tome. Ako zastupnica Ćudić želi da ima kredibilitet da priča o ovim temama, neka najprije kaže nekoliko riječi o ovim postupcima njene stranke, pa neka nastavi dalje”, poručila je Tokić-Biščević.