Tragedija na jugu Srbije: Otac troje djece se ubio skokom kroz prozor bolnice

23

Iz bolničke sobe, sa trećeg sprata Internog odeljenja u Vranju, u petak uveče nešto prije 22 sata, skočio je pacijent, koji je sat vremena kasnije podlegao povredama.

Policija je obavila uviđaj, dodaje se, a obdukcija nije naložena, jer nije bilo sumnjivih okolnosti, prenijele su Južne vesti.

U Zdravstvenom centru kažu da je 60-godišnji pacijent, nakon posjete psihijatra, krenuo da namješta krevet i priprema se za spavanje u prisustvu dežurnog medicinskog osoblja i ljekara sa internog odeljenja.

“Dok je dežurni lijekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama, pacijent je skočio kroz prozor bolesničke sobe na trećem spratu Internog odeljenja, o čemu su dežurnog lijekara obavijestili drugi pacijenti”, navode iz Zdravstvenog centra.

Prema njihovim navodima, pacijent iz leskovačkog sela Ravni Del je primljen dan ranije zbog povrede na nozi, a zadržan je na odjeljenju zbog poremećaja u krvnoj slici.

Nakon toga je, kažu u ovoj ustanovi, dobio epileptični napad, pao i povrijedio glavu.

“Organizovan je konzilijarni pregleg lijekara interniste, neurologa i psihijatra. Pacijentu je prepisana odgovarajuća terapija nakon čega je on zaspao”, kažu u Zdravstvenom centru.

Pacijent je, dodaju iz zdravstvene ustanove, u jednom trenutku pobjegao iz bolnice, ali je u pratnji policajaca vraćen na odjeljenje.

“Tokom popodneva nastavio je sa istim uznemiravajućim ponašanjem zbog čega je dežurni lijekar pozvao psihijatra. Psihijatar je obavio razgovor, pregledao pacijenta, propisao terapiju, koju je pacijent primio i on se smirio”, navode iz Zdravstvenog centra.

Međutim, nešto kasnije je skočio kroz prozor, a uprkos borbi ljekara za njegov život, kažu u Bolnici, 60-godišnji pacijent je preminuo jučer u 23:15.

Nadležni organi su obavili uviđaj. Nije naložena obdukcija zbog nepostojanja sumnjivih okolnosti i mrtvozornik je napisao umrlicu.

U Zdravstvenom centru u Vranju su u toku svi postupci koje procedura zahtijeva u ovakvim slučajevima. Sva tijela, kao i Komisija za unutrašnji stručni nadzor, obaviće potrebne analize i izvještaje dostaviti kako Ministarstvu zdravlja, tako i svim nadležnim organima i instuticajama.

Preminuli pacijent je za sobom ostavio suprugu i troje djece.

Vezani članci

IZVJEŠTAJ O ZAPADANOM BALKANU Minhenska konferenc... Potpuna evroatlanska integracija Zapadnog Balkana neće se desiti uskoro, što je bila i poruka samita Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana 2018. g...
“Kolinda je obećala Vučiću da više neće kori... Na upit RTL-ove novinarke Damire Gregoret smatra li i dalje da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitaro...
Crna Gora: Novčane kazne za nepoštovanje grba, zas... Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore jednoglasno je danas  usvojio izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu dr...
Novi bilans stravične saobraćajne nesreće: U Maked... Još je jedan putnik preminuo nakon izlijetanja autobusa s autoceste u Makedoniji. Time se broj mrtvih popeo na 14, a broj povrijeđenih je veći od 30. ...