Trnovo dobija fabriku vode vrijednu dva miliona KM

208

Do prvog maja Trnovo će dobiti fabriku za proizvodnju flaširane vode, potvrdio je za BiznisInfo načelnik ove opštine Dragomir Gagović.

Kompanija Ruding iz Istočnog Sarajeva koja je dobila koncesiju na korištenje vode, u fabriku će uložiti blizu dva miliona KM a posao će dobiti 20 radnika. Izgradnja objekta je već započela, piše radiosarajevo.ba.

Radovi na tlu su završeni i u narednim danima trebala bi biti postavljena konstrukcija hale. Nakon toga slijedi instalacija mašina i opreme.

Fabrika će u prvoj fazi proizvoditi samo flaširanu vodu. Najveći dio namijenjen je za izvoz, za početak na tržišta arapskih zemalja, dok će se manji dio naći i na bh tržištu.

Isporuke na inostrana tržišta već su dogovorene.

“Trenutno je u toku registracija firme u Trnovu i opština će pružiti svu potrebnu podršku da investicija bude realizovana na vrijeme i da fabrika u maju počne sa radom kako ugovorene isporuke ne bi došle u pitanje“, kazao je Gagović.

On je dodao i da će ova investicija mnogo značiti za Opštinu Trnovo jer na ovom području ne postoji druga fabrika za proizvodnju vode.

Vezani članci

Neuobičajeno vrelo ljeto u Danskoj: Završili u bol... Neuobičajeno veliki broj ljudi primljen je u bolnice širom Danske zbog gubitka soli usljed unošenja previše vode u organizam kako bi ostali hidratizov...
Pripremite kanister: Gdje danas neće biti vode u S... Danas će zbog popravke  kvarova na vodovodnoj mreži dolaziti do poremećaja u vodosnabdijevanju  u dijelovima sljedećih naselja: Turkušići, Mojmilo brd...
Saopštenje ViK-a: I danas bez vode… Danas će zbog popravke   kvarova na vodovodnoj mreži dolaziti do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama: Paje čikma, Paje, Hendina, Hulusi...
Gdje danas neće biti vode u Sarajevu Danas će zbog popravke  kvarova na vodovodnoj mreži dolaziti do poremećaja u vodosnabdijevanju  u dijelovima slijedećih ulica / naselja: Sedrenik, Nah...