Tužilaštvo KS-a traži maksimalnu kaznu zatvora za Sanjina Sefića

64
Foto: Nezavisne

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je Tužilaštvo KS-a iznijelo završne riječi u slučaju Sanjina Sefića, koji je u oktobru 2016. godine u Sarajevu automobilom udario studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, koje su od zadobijenih povreda smrtno stradale.

Na okončanje procesa u ovom slučaju bosanskohercegovačka javnost je dugo čekala, a mediji su pratili svako ročište u predmetu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo na današnjem završnom ročištu zatražilo je maksimalnu kaznu zatvora za Sefića za dva krivična djela – izazivanje opće opasnosti i sigurnosti, te neukazivanje pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Danas je iznijet iskaz da je Sefić povratnik u kršenju krivičnih djela, te da mu je 2015. određena kazna zatvora zbog napada na službeno lice.

Također su kazali da su i ostali optuženi – Sara Sefić, Dino Agić i Saud Nišić povratnici u činjenju djela protivnih zakonu, prenosi radiosarajevo.

Podsjećamo, Sanjin Sefić se sumnjiči da je 10. oktobra u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč,studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije, a uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu. BiH je izručen dva mjeseca kasnije.