U noći na ponedjeljak očekuju se jače padavine u većem dijelu BiH

8

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini kiša je moguća uglavnom u jutarnjim satima. Do sredine dana očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme, a tokom većeg dijela dana povremeno slaba kiša je moguća na području Hercegovine i jugozapada Bosne. Jače padavine u većem dijelu zemlje očekuju se tokom noći na ponedjeljak, osim na istoku i sjeveroistoku Bosne, javlja Anadolu.

Vjetar većinom umjerene jačine jugoistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Jak vjetar se očekuje na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu i dijelu centralne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 20 stepeni.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno, a najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini kiša je moguća uglavnom u jutarnjim satima. Do sredine dana očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Vjetar većinom slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Jaki udari vjetra se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U srijedu meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH) prognoziraju pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu, ili prolazno jači pkljusak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni.