U Općini Centar prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama

9
Nedžad Ajnadžić

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je organizirao tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida, u povodu predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.

– Veoma mi je drago što se danas družimo. Želim prije svega da budemo dobri prijatelji i da se oslanjamo jedni na druge. Ova lokalna zajednica i ja kao načelnik želimo da budemo na raspolaganju građanima, posebno članovima porodica šehida i poginulih boraca. Oni koji su dali svoj život u odbrani BiH i grada Sarajeva zaslužuju duboko poštovanje. Radujemo se Kurban-bajramu i želim da na ovaj način simbolično skrenemo pažnju na vašu populaciju – kazao je Ajnadžić.

Prijemu je, između ostalih, prisustvovala Jasminka Selmanović, supruga šehida.

– Pomoć koju dobijamo, s obzirom na naša primanja, mnogo nam znači. Zahvaljujem se Općini Centar – kazala je Selmanović.

Na kraju druženja načelnik Ajnadžić i savjetnik za investicije Mustafa Resić su prisutnima uručili simboličnu novčanu pomoć Općine Centar, kao mali znak pažnje pred nastupajući Kurban-bajram.

Prijemu je također prisustvovala i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramiza Šejto – saopćeno je iz Općine Centar.