U pretresu objekta u Sarajevu uhapšeno pet osoba

210

Dana 24.03. 2018. godine u vremenu od 01:50 do 03:30 sati policijski službenici MUP-a KS, postupajući po naredbi Općinskog suda Sarajevo, izvršili su pretres ugostiteljskog objekta “Galore”, u ulici Zelenih beretki broj 12.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, prilikom pretresa uhapšeni su:

1. S.M. rođen 1968. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)

2. M.H. rođena 1992. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)

3. A.M. rođen 1968 godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)

4. S.K. rođena 1976. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)

5. A.B. rođen 1980. godine iz Sarajeva, na osnovu potrage Pete PU, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana KZFBiH (Razbojništvo) i potrage KT TK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZFBiH (Teška krađa), saopćeno je iz MUP-a KS, piše N1.

Vezani članci

U Drezdenu dva Bosanca “pala” sa 17 gr... U Drezdenu su privedena dva lica sa bh. pasošem zbog posjedovanja droge. Pretragom kola, koja su stajala u zabrani parkiranja pronađeno i 17 granata. ...
Akcija FUP: 56-godišnji H.M. uhapšen zbog reketira... Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice, zap...
Velika akcija MUP-a RS, uhapšeno šest osoba Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Po...
Sarajevo: Nastavlja se istraga o padu djevojke s 1... Sinoć je do kasno u noć trajao uviđaj u sarajevskom naselju Stup nakon što je pronađeno tijelo 22-godišnje djevojke M. I., koja je, pod još nerazjašnj...