U Republici Srpskoj 245 novozaraženih, najavljene nove epidemiološke mjere

17
Saopćeno je da je testirano je 817 osoba, a da je najviše zaraženih je iz Banje Luke 83, zatim Bijeljina sa 31. Hospitalizirano je 297 osoba, a na UKC-u u Banjoj Luci 106.

Epidemiološka situacija je sve teža, a poruka je s konferencije za medije u Institutu za javno zdravstvo RS.

“Na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Vlade RS dobili smo zadatak da pripremimo set novih epidemiloških mjera, zbog pogoršanja epidemiloške situacije”, rekao je Zeljković.

Dodao je da sada u RS imamo rekordan broj hospitalizovanih, a očekuje se i povećan broj pacijenata sa teškim simptomima, kojima će biti potrebna respiratorna podrška.

“Kada govorimo o lokalnim zajednicama, one mogu donijeti mnogo oštrije mjere, od onih na nivou RS. Ono što predstalvja najveći problem jeste nepoštovanje mjera, odnosno kontrola poštovanja mjera”, rekao je Zeljković.

Od Novozaraženih iz posljednja 24 sata radi se o 137 muških i 108 ženskih osoba, od kojih je 55 mlađe, 151 srednje i 39 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 83 osobe su iz Banja Luke, 41 iz Zvornika, 31 iz Bijeljine, 15 iz Teslića, 14 iz Sokoca, devet iz Foče, po šest iz Višegrada i Čelinca, po pet iz Prijedora, Kneževa i Rogatice, četiri iz Petrova, tri iz Dervente, po dvije iz Doboja, Novog Goražda i Šipova i po jedna iz Gacka, Bosanske Gradiške, Istočnog Starog Grada, Laktaša, MIlića, Mrkonjić Grada, Modriče, Osmaka, Pala, Prnjavora, Rudog i Ugljevika.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Laktaša, Foče, Istočne Ilidže i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 12.057 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 343 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 7.510 osoba, a testirano je ukupno 94.270 osoba.