U Sarajevu sutra međunarodna utrka poštara u brzom hodanju

42

Generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić rekao je kako će na sutrašnjem takmičenju u brzom hodanju u Sarajevu učestvovati takmičari iz šest zemalja jugoistočne Evrope, odnosno više od 120 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Takmičenje u brzom hodanju za žene biće održano na pet, dok će se muškarci takmičiti na deset hiljada metara”, pojasnio je Mujić u izjavi novinarima u Sarajevu.

Generalni direktor PTT-a Turske Kenan Bozgeyik je rekao da će u sutrašnjem balkanskom prvenstvu poštara u brzom hodanju učestvovati takmičari iz Bosne i Hercegovine, Turske, Albanije, Rumunije, Makedonije i Slovenije.

“Želim samo da kažem da želim da u utrci prijateljstva pobijedi najbolji. To je jedan dio našeg trodnevnog programa tokom boravka u Bosni i Hercegovini”, rekao je Bozgeyik.

Ovogodišnja 47. utrka u brzom hodanju na deset kilometara u muškoj i na pet kilometara u ženskoj konkurenciji, kako je rekao, biće zahtjevna i neizvjesna do samog kraja.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja datira još iz 1977. godine kao primjer integracije, društvene solidarnosti, baštinjena kulture i tradicije svih zemalja jugoistočne Evrope.

Cilj ovog takmičenja je gajiti dobre odnose među poštanskim operaterima, gajiti sportski duh i njihovu motivaciju. Svakako da je jedan od najvažnijih ciljeva druženje koje može doprinijeti i boljim odnosima u poslovnom segmentu.

Takmičenje svih ovih godina praktikuje ista pravila učešća – trke individualnih takmičara koje se ogledaju u ženskim i muškim predstavnicima poštanskih operatera, te ekipne nagrade koje dobijaju najbolje rangirane ekipe.

Vezani članci

Prvi Dodikov susret sa novim ambasadorom SAD: Nels... Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson predao je akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosn...
Nadležni u BiH zabrinuti: U Grčkoj se nalazi 70.00... Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, kazao je danas nakon sjednice Operativnog štaba koji se bavi migrantima u BiH, da je analizirana ukupna situac...
Oglasio se Hubijar: Ovo je osveta odlazećeg Konako... U javnosti se ovih dana vodi žestoka rasprava o Info centru koji je Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) izgradila na Baščaršiji. Montažni obj...
Služba za poslove sa strancima među migrantima pro... Služba za poslove sa strancima je u prva dva mjeseca 2019. godine, na području Bihaća i Sarajeva locirala i pod nadzor u Imigracioni centar Službe u I...