U subotu dženaza Asimu Džambasoviću

87

Dženaza brigadiru Armije RBiH i bivšem ministru za boračka pitanja KS Asimu Džambasoviću obavit će se u subotu, 16. juna.

Asim Džambasović, brigadir Armije Republike Bosne i Hercegovine i bivši ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo preminuo je sinoć u 69. godini života.

Iz Ministarstva za boračka pitanja KS saopštili su da su sa iskrenim žaljenjem primili vijest o smrti brigadira Džambasovića:

“Prestalo je kucati plemenito srce poštovanog brigadira Armije RBiH, bosanskog gazije, organizatora otpora, patriote, bivšeg ministra i velikog čovjeka Asima Džambasovića. Bila nam je čast poznavati ga i sarađivati s njim”, naveli su.

Dženaza brigadiru Džambasoviću obavit će se u subotu, 16. juna 2018. godine u 17:15 sati na mezarju Grlića brdo, u Sarajevu.

Rođen je u Kovanju, u opštini Rogatica, 27. juna 1949. godine. Vojnu i Komandno-štabnu akademiju završio je u Beogradu.Bio je organizator Teritorijalne odbrane na području Konjica, da bi od juna 1992. godine bio u Štabu u Visokom.

Do oktobra 1995. bio je načelnik Operativne uprave Generalštaba Armije Bosne i Hercegovine. Autor je brojnih publikacija, radova i recenzija. Funkciju ministra za boračka pitanja KS obavljao je od novembra 2012. do aprila 2013. godine.