U zemljotresu oštećen i zagrebački stadion Maksimir

28
Iz Dinama su poručili kako je riječ o manjim oštećenjima na stadionu Maksimir.

“Temeljem više medijskih upita o stanju stadiona Maksimir nakon jutrošnjih potresa, želimo vas izvijestiti da smo tokom prijepodneva izvršili preliminarni pregled stadiona te su konstatirana manja oštećenja na podnožju zapadne i istočne tribine u vidu odrona manjih betonskih dijelova te pucanja dvije staklene površine na sjevernoj tribini.

O provedenom pregledu smo sastavili fotodokumentaciju i dostavili nadležnom gradskom uredu. Prilaz podnožju tribine istok, kao i samoj tribini, blokiran je fizičkim zaprekama, dok je podnožje zapadne tribine od ranije zaštićeno u tu svrhu postavljenom zaštitnom mrežom.

O svemu smo izvijestili nadležni gradski ured uz molbu da stručne službe hitno pregledaju cijeli stadion, osobito konstrukcije istočne, zapadne i sjeverne tribine.

Podsjećamo da je stadion Maksimir i dalje zatvoren i zbog pandemije koronavirusa, osim za rad nužnih klupskih službi i uprave GNK Dinamo”, saopćeno je iz Dinama.

Podsjećamo, Hrvatsku su jutros pogodila i tri zemljotresa od kojih je jedan bio jačine 5,5 stepeni prema Richterovoj skali.