U Zenici otvoreno drive-in kino, zabava će trajati do nedjelje

31

CINEA Film Experience nastavlja svoju jesenju filmsku turneju po Bosni i Hercegovini. Nova lokacija je Zenica, u koju CINEA donosi trodnevni filmski spektakl. Drive-in cinema Zenica večeras je otvorio film “The Gentlemen”, a na programu za vikend su “The Nice Guys” i “Baby Driver”.

Da je interes publike veliki svjedoči i veliki broj prodatih karata i više od 100 vozila već prvu noć programa. Na večerašnjoj projekciji su i članovi Udruženja “Pogled” koji su za ekipu CINEA-e izradili bedževe i danas ih ugostili u svojim prostorijama u Zenici. Savršenu filmsku noć upotpunilo je i razvedravanje tako da najavljene kiše nije bilo.

Drive-in Cinema Zenica neće pokvariti ni najavljena kiša i ružno vrijeme, s obzirom da se ton filma sluša preko radio prijemnika u vozilima.

“Podesite radio na 94,9 FM. Ova stanica Vam omogućava da film čujete kroz zvučnike automobila i pruža najbolji kvalitet zvuka”, poručili su iz CINEA-e.

Kino će je postavljeno na krovu shoping centra “Džananović”. Ulaz je otvoren svaki dan od 19 sati, dok će projekcije filmova počinjati u 20 sati. Karte se, osim u sistemu kupikartu.ba, mogu kupiti i na CINEA prodajnom mjestu u shopping centru “Džananovi” svaki dan od 12 do 20 sati ili pred projekciju filma. U prodaji je još malo karata za vikend projekcije.

“Pokretanje bilo kakve vrste kina, dok se u isto vrijeme pridržavamo mjera fizičke distance nije bio lak zadatak, ali drago nam je što smo vidjeli da našu publiku možemo imati za najbitnije partnere te kako nam se pridružuju u našim planovima da napravimo jedno ultimativno iskustvo u gledanju filmova ove sezone. Potpuno sigurno i, kako mi to volimo reći, koronavirus friendly kino, fantastičan je način da uhvatite najnoviji hit ili neku vječnu klasiku, sve u udobnosti vlastitog automobila. Imamo vrhunski zvuk i kino platna, fantastičan izbor hrane i pića koji su beskontaktno naručeni i isporučeni, odabir nekih od najboljih filmova ikad snimljenih, i u svemu tome se može uživati ​​dok ostajemo sigurni i fizički distancirani”, istakli su organizatori.