Učenici Ekonomske škole u Sarajevu sakupili 11.000 KM za školskog druga koji je obolio od sarkoma

441
Foto: Ekonomska škola Sarajevo

Učenici Srednje ekonomske škole u Sarajevu sakupili su jučer, na humanitarom bazaru 11.000 KM  za svog školskog druga koji boluje od sarkoma.

Na bazaru su bili izloženi ručni radovi, torbe, nakit, slike, maske za mobitele, novčanici, slatkiši, hrana, knjige, kafa, sokovi, cvijeće i druge sitnice.

Bazar je posjetio veliki broj ljudi koji su se nesebično pridružili ovoj humanitarnoj akciji. Uspjeh bazara premašio je sva očekivanja – sakupljeno je nešto više od 11.000 maraka.

“Danas je naša škola bila oaza plemenitosti i čovječnosti, toliko topline i ljubavi je utkano u sve što su učenici uradili. Najveću zahvalnost treba izraziti učenicima jer su bili glavni akteri ove akcije, ali i pokazali veliko plemenito srce. Naravno, profesori su dali svoj doprinos, kao i svi koji su se odazvali na poziv da učestvuju”, navodi se na stranici ove škole.

Kako piše Oslobođenje, razrednicaoboljelog djeteta Suada Trako kazala nam je kako je pozitivno iznenađena gestom učenika, ali i odzivom posjetilaca. Ona nije željela da otkriva ime učenika, jer je to njegova i želja njegovih roditelja.

Bitno je znati da je sakrom – rak koji se razvija u vezivnom tkivu, kao npr. kosti, hrskavica, mišići, tetive, žile, masti, živci, vlaknasto tkivo oko zglobova, itd.

Može se razviti bilo gdje u tijelu, a najčešće se razvija duboko u ekstremitetima.

Vezani članci

Mirni protesti: Danas u Sarajevo stižu krajiški na... U Sarajevu će se danas pred zgradom Institucija Bosne i Hercegovine održati mirni protest načelnika i vijećnika Unsko-sanskog kantona.  Protesti su n...
Pripremite kanister: Gdje danas neće biti vode u S... Danas će zbog popravke  kvarova na vodovodnoj mreži dolaziti do poremećaja u vodosnabdijevanju  u dijelovima sljedećih naselja: Turkušići, Mojmilo brd...
Sarajlije probudio zemljotres Područje Sarajeva jutros je oko 7.30 sati potresao slabiji zemljotres, potvrđeno je za N1 iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Radi se o slabijem...
Skupština Kongresa Bošnjaka svijeta: Šansa za inte... Danas se u Sarajevu održava Skupština Kongresa Bošnjaka svijeta, kojoj prisustvuju delegati iz Amerike, Australije, Azije i Evrope. Predsjednik KBS Az...