Učenici Ekonomske škole u Sarajevu sakupili 11.000 KM za školskog druga koji je obolio od sarkoma

306
Foto: Ekonomska škola Sarajevo

Učenici Srednje ekonomske škole u Sarajevu sakupili su jučer, na humanitarom bazaru 11.000 KM  za svog školskog druga koji boluje od sarkoma.

Na bazaru su bili izloženi ručni radovi, torbe, nakit, slike, maske za mobitele, novčanici, slatkiši, hrana, knjige, kafa, sokovi, cvijeće i druge sitnice.

Bazar je posjetio veliki broj ljudi koji su se nesebično pridružili ovoj humanitarnoj akciji. Uspjeh bazara premašio je sva očekivanja – sakupljeno je nešto više od 11.000 maraka.

“Danas je naša škola bila oaza plemenitosti i čovječnosti, toliko topline i ljubavi je utkano u sve što su učenici uradili. Najveću zahvalnost treba izraziti učenicima jer su bili glavni akteri ove akcije, ali i pokazali veliko plemenito srce. Naravno, profesori su dali svoj doprinos, kao i svi koji su se odazvali na poziv da učestvuju”, navodi se na stranici ove škole.

Kako piše Oslobođenje, razrednicaoboljelog djeteta Suada Trako kazala nam je kako je pozitivno iznenađena gestom učenika, ali i odzivom posjetilaca. Ona nije željela da otkriva ime učenika, jer je to njegova i želja njegovih roditelja.

Bitno je znati da je sakrom – rak koji se razvija u vezivnom tkivu, kao npr. kosti, hrskavica, mišići, tetive, žile, masti, živci, vlaknasto tkivo oko zglobova, itd.

Može se razviti bilo gdje u tijelu, a najčešće se razvija duboko u ekstremitetima.

Vezani članci

Sarajevo: Aktiviralo se klizište, na terenu pripad... U sarajevskoj općini Centar, u ulici Halida Kajtaza bb jutros je aktivirano klizište. Na teren su izašli pripadnici Civilne zaštite Centar i MUP-a ...
Objavljena odluka u Službenom listu: Stjepan Mesić... U Službenom listu objavljena je odluka o dodjeli priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" koju je dobio bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, p...
U Sarajevu otvoren prvi Food Outlet u BiH U Sarajevu je juče otvoren prvi Food Outlet u BiH "Yumm Food", u kojem je moguće pronaći različite proizvode po cijenama jeftinijim i preko 50 posto. ...
Ministri vanjskih poslova regije u Sarajevu poruči... Ministri vanjskih poslova Zapadnog Balkana (WB6), koji su učestvovali na današnjem sastanku u Sarajevu, potvrdili su posvećenost jačoj regionalnoj sar...