Uhapšene dvije osobe zbog navijačkih nereda u Mostaru

18

Zbog sukoba navijača Veleža i Zrinjskog koji se dogodio sinoć u Mostaru, uoči gradskog derbija privedene su dvije osobe, potvrđeno je za Klix.ba.

Do incidenta je došlo u naselju Pijesci kod Prve osnovne škole kada su pripadnici najvatrenije Veležove navijačke grupe Red Army došli do “Ultras puba”, mjesta okupljanja navijača Zrinjskog, te bacili baklje ka ovom ugostiteljskom objektu.

Glasnogovornik Kantonalnog MUP-a Ljudevit Marić nam kaže da je pričinjena materijalna šteta na objektu i okolnim vozilima, ali da na sreću nije bilo povrijeđenih osoba.

“Policijska uprava Mostar je zajedno sa kriminalističkom policijom uradila uviđaj. Izuzeti su tragovi i provodi se kriminalistički tehničko operativni rad”, kazao je Marić za Klix.ba.

Zbog incidenta koji se dogodio i činjenice da je gradski derbi utakmica visokog rizika kada je u pitanju sigurnost, pojačane su policijske patrole na širem području Mostara.

Gradski derbi između Zrinjskog i Veleža igra se danas na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom u 17 sati u okviru 13. Kola Premijer lige BiH.