Ukrao invalidska kolica iz banjalučke Hitne pomoći

20
Nezavisne

Nesvakidašnja situacija odigrala se u četvrtak uveče u banjalučkoj Službi hitne pomoći kada je zasad nepoznati muškarac vješto iskoristio ljubaznost medicinskog osoblja da “posudi” invalidska kolica koja nije vratio.

Naime, muškarac je, kako saznajemo, u večernjim satima došao u Službu hitne pomoći i zamolio zdravstvene radnike da posudi invalidska kolica kako bi iz auta dovezao do prijemne ambulante bolesnu majku koja ne može hodati.

“Medicinska sestra mu je naravno rekla da može da uzme kolica, što je on i uradio, ali se više nije pojavljivao”, navodi izvor Nezavisnih.

Ističe da je nakon izvjesnog vremena, kada se muškarac definitivno nije vratio ni s kolicima niti s bolesnom majkom, zbunjeno i iznenađeno situacijom, medicinsko osoblje pozvalo policiju i objasnilo šta se desilo.

“U razgovoru s policijom medicinska sestra je rekla kako ništa nije ukazivalo na neku prevaru, a policija je rekla da će pregledati kamere i pokušati naći počinioca”, tvrdi naš izvor.

Iz Doma zdravlja Banjaluka kratko su potvrdili da je tačno da je muškarac tražio invalidska kolica da izvede bolesnu majku iz automobila i da ih nije vratio, zbog čega su pozvali policiju.

Ističu da se slične situacije ranije nisu dešavale i da su iznenađeni činjenicom da neko tako iskoristi tuđu ljubaznost.

U PU Banjaluka su rekli za “Nezavisne” da je policija u četvrtak oko 20.40, postupila po prijavi radnika Službe hitne medicinske pomoći Banjaluka da nedostaju jedna invalidska kolica i izašla na lice mjesta i da je u toku rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa zaprimljenom prijavom.

“Zaista ne mogu da vjerujem da neko može na taj način da ukrade invalidska kolica, ma koliko mu možda zaista trebala za nekog bolesnog”, rekao je naš izvor.

Vezani članci

MINHEN Stoltenberg o BiH: Spremni smo prihvatiti ... Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, prisustvovao je panelu u kojem su učestvovali njema...
Sutra prijevremeni izbori: Građani biraju devet na... Za sutra su zakazani prijevremeni izbori za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domalje...
Bijedić: Damir Nikšić je sa 22 godine života u nap... Predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a, Enver Bijedić, našao se posljednjih dana između dijametralno suprotstavljenih zahtijeva partijske c...
Reis Kavazović: Ovo je istina o ukopu žrtava genoc... Nakon tvrdnji u nekim medijima o tome kako je „rukovodstvo IZ predlagalo da se žrtve Genocida ukopaju u Kladnju“ - svoje svjedočenje o tim događajima ...