Zvizdićev potpis daje krila Dodiku, koji Srbe i Evropu prepada “muslimanskom državicom” i Islamskom deklaracijom

594

Kada 2016. godine nije prošao prijedlog direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića da se tada 196.000 “spornih popisnica” priznaju kao rezidenti, ali da se tim osobama brišu nacionalne odrednice i da im se upiše status “nepoznato”, nakon čega je objavljen zvanični Popis stanovništva proveden 2013. godine, vlasti u Republici Srpskoj su provele svoj popis., i to samo na teritoriji manjeg bh. entiteta.

Popis iz RS nije priznat od strane domaćih nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini, a nije ga priznao ni EUROSTAT.

Čekao se pogodan trenutak da se nelegalni podaci iz Popisa, gdje nedostaje 58.000 ljudi, a kojih ima u rezultatima jedinog zvaničnog i priznatog Popisa iz 2013. godine, pokušaju potvrditi i ozakoniti.

Na manipulacije vlasti RS, pristao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, što je direktno potvrdila premijerka RS Željka Cvijanović. U Odgovoru na Upitnik EU dao je odobrenje da se uvrste podaci i iz RS.

Iako se na prvi pogled broj od 58.000 u entitetu RS, čini malim i zanemarivim, ona može znatno utjecati na konačnu nacionalnu strukturu u zemlji.

Kako? Prema zvaničnom Popisu iz 2013. godine u Bosni i Hercegovini živi 3.531.159 stanovnika. Od toga 50,11% čine Bošnjaci, 30,78% Srbi i 15,43% Hrvati.

U Federaciji BiH živi 2.219.220 stanovnika (62,85 posto), a u Republici Srpskoj 1.228.423 stanovnika (34,79 posto) od čega  81,5 posto Srba, 14 posto Bošnjaka i 2,4 posto Hrvata, dok u Distriktu Brčko živi 83.516 stanovnika (2,37 posto).

Prema popisu koji je proveo Republički zavod za statistiku RS u manjem entitetu živi 1. 170.342 stanovnika, od čega 82,95 posto Srba, odnosno 970.857; Bošnjaka 12,69 posto ili 148.477; Hrvata 2,27 posto ili 26.509.

Ukoliko bi zaista bio ozvaničen popis iz RS, i to Zvizdićevim potpisom, neće to bi samo krivično djelo, već opasno igranje sa mijenjanjem nacionalne strukture u državi, ali se dovodi u pitanje i državnost BiH.

Praktično, brisanjem 58.000 ljudi koji su “višak” za vlasti u RS, izazvao bi se domino efekat, pa bi na nivou države bilo brisano 195.000 ljudi, što bi procentualno Bošnjake koji su najbrojni 50,11 posto svelo na nekih 47 posto.

Zašto se to radi?

Srpska propagandna mašinerija doslovno prepada ne samo Srbe koji žive u BiH, već i Evropu, kako Bošnjaci nastoje napraviti “malu muslimansku državu u srcu Evrope”, u kojoj će ako muslimani- Bošnjaci prelaze 50 posto prema popisu svi ostali biti manjina! Ili majorizirani, kako to voli kazati Dodikov najbolji prijatelj Dragan Čović.

Nebrojeno puta do sada, a prije nekoliko večeri opet, predsjednik RS Milorad Dodik je izjavio da je sve napisano u Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića, gdje kako kaže stoji “ ako u nekoj zemlji muslimani pređu 50 posto stanovništva uspostavljaju muslimansku državu i šerijat”.

Osim što prepada Islamskom deklaracijom, Dodik se trudi da procenat Bošnjaka kao najmnogobrojnijeg naroda ( i pored genocida i etničkog čišćenja) padne ispod 50 posto, jer po njemu tada “ neće moći pokazati da su većina i da im pripada država”.

Na potezu je Zvizdić! Ali i član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji bi se trebao izjasniti da li se slaže sa ovim potezom predsjedavajućeg Vijeća ministara. Poslati u Brisel potpisane i time priznati podatke iz RS i pomoći time vlastima manjeg bh. entiteta ali i Beogradu u njihovim planovima, ili se držati zakona ove zemlje, i onoga za što se uvijek borila SDA, rahmetli Alija Izetbegović i sve patriote?

Potpisati ili ne, hamletovska dilema.

(Edina Latif)

Vezani članci

Ambasada SAD, OHR i OSCE osudili Dodikove izjave u... Milorad Dodik izazvao je brojne reakcije nakon izjava u emisiji "Ćirilica" koja se emituje na Alternativnoj televiziji u kojoj je poziv sa džamije na ...
ANALIZA Da li je Putin ponovo dao zeleno svjetlo ... Piše: Nedžad AHATOVIĆ  Kad god glavni baja Dodik ode u Beograd po svoje mišljenje i svoje stavove, desi se neki verbalni incident u kojem on obavezno...
Dodik “prijavio” Orića Vučiću, zaborav... Predsjednik RS Milorad Dodik susreo se danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakon sastanak rekao je da je Vučića upoznao o iz...
VIDEO Šta su Čavić i Dodik izjavljivali prije dese... Posebna sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj bi trebalo da bude poništen Izvještaj Vlade RS o Srebrenici iz 2004. god bit će održana do kraja jula,...