Urnebesno: Da li je inicijativa Damira Nikšića za legazilaciju kanabisa već usvojena?

116

Na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 30. oktobra, zastupnici su razmatrali Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Ministar privrede Haris Bašić svojim odnosom prema zastupnici SDP-a Segmedini Srna-Bajramović, pokazao je da, ne samo da nije dorastao funkciji koju obnaša, već da ne poštuje zakonodavni organ i zastupnike, te da se ponaša kao da je usred kafanskog sijela.

Bašić je za skupštinskom govornicom doslovno “umirao” od smijeha odgovarajući na zastupničko pitanje. Da li je svojim ponašanjem Bašić pokazao da je već usvojena inicijativa Damira Nikšića za legalizaciju kanabisa?

Osim što je svojim nedoličnim ponašanjem ponizio zastupnike, dodatno ih je omalovažio time što je od njih prije četiri mjeseca tražio da dostave prijedloge i sugestije vezano za Nacrt zakona o koncesijama.

Bašić će ostati upamćen u javnosti i po rečenici “Djelima ćemo mi njih Harkane”, koju je na početku mandata izgovorio predsjedavajući Skupštine KS i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, inače njegov stranački šef.

Pogledajte video sa urnebesnim ponašanjem ministra Bašića.

Faktor/ Index.ba