Uskoro otvaranje punkta Hitne pomoći na području sarajevske općine Centar

9

Općina Centar Sarajevo, iako to nije njena direktna nadležnost, ulaže značajna sredstva za podršku i podizanje kvaliteta zdravstvenog sistema.

U proteklih nekoliko godina Općina je izdvojila preko milion maraka po raznim osnovama za unapređenje usluge za pacijente.

Kako bi se zdravstvena usluga podigla na još viši nivo Općina Centar je pripremila nove projekte o kojima je načelnik Nedžad Ajnadžić razgovarao sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Ademom Zalihićem. Jedan od projekata je i otvaranje punkta Hitne pomoći na području Centra.

“U razgovoru sa našim sugrađanima uvidjeli smo da zaista postoji potreba za otvaranjem punkta Hitne pomoći na području općine Centar. Iz tog razloga smo i započeli aktivnosti kako bi se jedan takav punkt zaista i otvorio. Općina Centar je već u fazi nabavke vozila za potrebe punkta Hitne pomoći, a sve ostalo radimo u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, Univerzitetskim kliničkim centrom u Sarajevu i JU Domovi zdravlja KS. Također obezbijedit ćemo i odgovarajuće prostorije za punkt u koji će zapravo biti smještene mobilne ekipe koje će u kratkom vremenskom roku moći reagovati i pružiti stručnu i liječničku pomoć”, ističe Ajnadžić.

Direktor Zalihić je naglasio da je u hitnim slučajevima vrijeme najveći neprijatelj i pacijenta i ljekara.

“Dobijanjem punkta na području općine Centar omogućit ćemo još bolju reakciju u hitnim slučajevima. Općina Centar kao urbani dio Sarajeva zaslužuje da ima punkt Hitne pomoći i ova ideja nas jako veseli jer ćemo u značajnoj mjeri podići kvalitet usluge koja se od nas zahtijeva”, kazao je Zalihić.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo su se zahvalili načelniku Ajnadžiću i na razumijevanju kada je u pitanju nabavka opreme za ovu ustanovu.

Vezani članci

SNSD: Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg... Zoran Tegeltija biće kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, odlučio je danas Izvršni komitet ove stranke, javlja An...
Plješevica: GSS FBiH pronašao grupu od 20 migranta... Gorska služba spašavanja Federacije BiH i dalje traga za migrantima koji su se izgubili na području planine Plješevice, ali su nam potvrdili da su jed...
Timovi GSS FBiH tragaju za nestalim migrantima na ... Timovi Gorske službe spašavanje Federacije Bosne i Hercegovine (GSS FBiH) u Bihaću od sinoć provode akciju traženja nakon što su primili poziv da se g...
Nekoliko hiljada ljudi na dženazi: Krajina se opro... U Cazinu ispred džamije Brezova kosa danas je klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenoj djeci, sedmogodišnjem Ahmiru, petogodišnjoj Neili i dvogodišnj...