Uskoro počinje Bee fest u Sarajevu: Prilika za degustacije, edukacije i prezentacije

27

Sajam pčelarstva i pčelarske opreme “Bee-fest” bit će održan u Sarajevu od 5. do 9. septembra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Ovogodišnji Bee-fest još je jedna prilika za promociju bh. proizvodnje meda, ocijenjene najvišim ocjenama od strane međunarodne stručne javnosti.

Pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, naročito s obzirom na kvalitet meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

Tokom trajanja ovog događaja, bit će upriličene degustacije,  prezentacije pojedinih vrsta meda i edukacije, te prodajna izložba, a u narednim danima planiran je Dan organskog meda, Medaonica, program edukacije pčelara.

Na  Sajmu će posjetioci imati priliku kupiti sortne medove, mlijec, propolis, polen, preparate na bazi pcelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, prirodnu kozmetiku kao i prirodne sokove, dzemove, pekmeze i druge tradicionalne proizvode.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma podržali su Općina Centar Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Vlada Federacije BiH i Lutrija BiH.

Vezani članci

MINHEN Stoltenberg o BiH: Spremni smo prihvatiti ... Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, prisustvovao je panelu u kojem su učestvovali njema...
Sutra prijevremeni izbori: Građani biraju devet na... Za sutra su zakazani prijevremeni izbori za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domalje...
Bijedić: Damir Nikšić je sa 22 godine života u nap... Predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a, Enver Bijedić, našao se posljednjih dana između dijametralno suprotstavljenih zahtijeva partijske c...
Reis Kavazović: Ovo je istina o ukopu žrtava genoc... Nakon tvrdnji u nekim medijima o tome kako je „rukovodstvo IZ predlagalo da se žrtve Genocida ukopaju u Kladnju“ - svoje svjedočenje o tim događajima ...