Uskoro počinje izgradnja nove autobuske stanice u Vogošći

105

U skladu sa Regulacionim planom “Centar-Vogošća” u ovoj godini planirana je izgradnja novog polaznog autobuskog stajališta koje će se nalaziti preko puta poslovnice Elektrodistribucije u ulici Braće Kršo.

Nova autobuska stanica imat će sve potrebne sadržaje, uključujući prodajno mjesto za kupone, trafike, kafeteriju, nadstrešnice, klupe za sjedenje, kao i turistički info biro.

Projektom je planirana izgradnja parkinga sa novih 26 parking mjesta.

Prema riječima pomoćnika načelnika za urbanizam i prostorno planiranje Hakije Delića, Općina Vogošća uradila je Idejni i Glavni projekat, te pribavila potrebne dozvole i saglasnosti.

Za radove će biti potrebno izdvojiti oko 300.000 KM, a putem Ministarstva saobraćaja KS već je osigurano oko 250.000 maraka, piše radiosarajevo.ba.

Sa radovima bi se trebalo krenuti početkom nove građevinske sezone. Projektom je planirano izmještanje objekata koje trenutno koristi preduzeće “Rad” na novu lokaciju.

Sa novog autobuskog stajališta vozila javnog gradskog saobraćaja kroz centar Vogošće prolazit će nesmetano, bez gužvi i zadržavanja svih drugih učesnika u saobraćaju.

Vezani članci

NO TVSA osudio vandalski čin paljenja automobila d... Nadzorni odbor JP Televizije Kantona Sarajevo osuđuje vandalski čin paljenja automobila direktorice Edine Fazlagić. Saopćenje prenosimo u cjelosti: ...
Umro ratni silovatelj iz Foče Dragan Zelenović Zel... Danas je na groblju Barakovac u Foči sahranjen Dragan Zelenović Zelja (58), silovatelj iz Foče, koji je u Haškom tribunalu priznao krivicu i osuđen na...
Zločinac Mladić zatražio da obiđe grob kćerke Ane ... Bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS) Ratko Mladić, nepravosnažno osuđen za genocid i druge zločine u Bosni i Hercegovini, zatražio je danas o...
Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Franjo Topić, F... Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2019. godini, danas je, na Petoj  sjednici, utvrdio prijedloge za dodjelu "Šestoaprilske nag...