Uspješno završena ljetna sezona na Jahorini, prihod veći za 103 posto u odnosu na prošlo ljeto

17

U toku nezapamćeno dobre ljetne sezone na olimpijskoj planini Jahorini ostvareno je oko 10.000 ljetnjih vožnji što je za 78 posto više u odnosu na prošlu sezonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ljetna sezona na Jahorini zvanično je zatvorena u nedelju, a prihod za cijelu ljetnu sezonu veći je za 103 posto u odnosu na prethodno ljeto na ovoj planini. Prihodi od prodaje karata dostigli su iznos od gotovo 64.000 KM koji je nadmašio prethodne dvije ljetne sezone u zbiru za više od 5.000 KM.

Pored novih ljetnih sadržaja na ovoj planini posjetioci su tokom ljeta imali priliku uživati u mnogobrojnim događajima u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina.

“Ovo ljeto na Jahorini nadmašilo je sva očekivanja kako u broju prodatih karata, prihoda tako i u mnogobrojnim zabavnim događajima koji su rezultirali odličnom posjetom i još većim zadovoljstvom svih koji su imali priliku provesti neke od ljetnih dana na jahorinskom suncu. Jahorina time dokazuje da je destinacija zanimljiva posjetiocima 365 dana u godini”, saopćeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Uporedo sa sadržajnim ljetom OC Jahorina intenzivno priprema i narednu zimsku sezonu, pa su u toku finalni radovi na sistemu osnježavanja, vještačko jezero se puni vodom, uređuju se već postojeće staze, ali se prave i nove staze kao i vezni putevi koji će sigurno doprinijeti da naredna zimska sezona na Jahorini bude bolja čak i od prethodne koja je oborila sve dotadašnje rekorde.

Sisitemom za vještačko osnježavanje zagarantovana je Jahorina prekrivena snijegom minimalno 120 dana što je dovelo do pojačanog interesovanja za kupovinu sezonskih ski karata. Pretprodaja ski karata sa popustom od 15 posto biće aktuelna do 1. oktobra do kada će svi skijaši i borderi biti u mogućnosti da kupe svoje karte po sniženim cijenama.

Vezani članci

NO TVSA osudio vandalski čin paljenja automobila d... Nadzorni odbor JP Televizije Kantona Sarajevo osuđuje vandalski čin paljenja automobila direktorice Edine Fazlagić. Saopćenje prenosimo u cjelosti: ...
Umro ratni silovatelj iz Foče Dragan Zelenović Zel... Danas je na groblju Barakovac u Foči sahranjen Dragan Zelenović Zelja (58), silovatelj iz Foče, koji je u Haškom tribunalu priznao krivicu i osuđen na...
Zločinac Mladić zatražio da obiđe grob kćerke Ane ... Bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS) Ratko Mladić, nepravosnažno osuđen za genocid i druge zločine u Bosni i Hercegovini, zatražio je danas o...
Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Franjo Topić, F... Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2019. godini, danas je, na Petoj  sjednici, utvrdio prijedloge za dodjelu "Šestoaprilske nag...