Uznemirujuće: Objavljen snimak stravične nesreće u kojoj su poginule tri djevojke

145

Krajem prošlog mjeseca u teškoj saobraćajnoj nesreći koja je potresla javnost poginule su tri djevojke, a danas se na internetu pojavio snimak nesreće koji je, upozoravamo, veoma uznemirujući.

Vozač Almir Ejubović (20), BMW-om X5 se 29. juna strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, a u toj nesreći poginule su Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), prenio je Hayat.

Ajla Oruč (18), sestra nastradale Lejle koja se nalazila u BMW-u X5, još je na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ajla Oruč (18), sestra nastradale Lejle koja se nalazila u BMW-u X5 zadobila je teške i za život opasne povrede, zbog kojih je zadržana na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Njeno zdravstveno stanje i dalje je izuzetno teško i pod stalnim je ljekarskim nadzorom.

Jučer je vozaču Almiru Ejuboviću (20) određen jednomjesečni pritvor.

– Almir Ejubović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba. Čekamo odluku suda – izjavila je Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Podsjećamo i da je terenac BMW X5 u vlasništvu oca Almira Ejubovića, te u trenutku nesreće nije bio registriran i da je na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske tablice (689-M-155) i (669-E-I55).