Veliki interes za utakmicu u Južnoj Koreji: Prosinečki: Ovo će nam biti kvalitetan test

81

Nakon dolaska u Jeonju i prespavane noći u hotelu „Ramada“, naši najbolji fudbaleri su dan prije prijateljske utakmice protiv Južne Koreje proveli u odmoru i šetnji, te uobičajenim aktivnostima.

Održana je i pres-konferencija na kojoj su se medijima obratili selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko.

Prosinečki je izjavio da BiH očekuje teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom:

“Učinićemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas”, rekao je Prosinečki.

Korejski mediji su pokazali veliki interes za naš tim, što potvrđuje i broj novinara na press konferenciji, a zanimalo ih je da li će Džeko sutra postići gol na šta je kapiten odgovorio:

“Postizanje golova je moj posao, ali mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac. Nije važno da li ću pogoditi ja ili neko drugi, rezultat je u prvom planu”, rekao je Džeko.

Igrači su nakon press konferencije odradili i službeni trening. Stručni štab, predvođen selektorom Robertom Prosinečkim, igračima nije nametnuo jak tempo jer se za njih radi o posljednjem meču u ovoj sezoni, u kojoj su odigrali veliki broj utakmica.

Iako je kraj duge takmičarske sezone, raspoloženje u reprezentativci sa nestrpljenjem očekuju da počne meč protiv domaćina, za koji vlada veliko interesovanje. Sve ulaznice su brzo „planule“, tako da će južnokorejska reprezentacija imati značajnu podršku oko 40.000 navijača, u posljednjem meču prije odlaska na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Sa druge strane, ni u dalekom Jeonjuu, kao i na svim utakmicama do sada, Zmajevi neće biti bez podrške. Najavljen je dolazak manje grupe navijača iz naše zemlje, kao i Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u ovom dijelu svijeta.